Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědectví z libereckého bazénu smrti: Adámek (†14) mohl žít. Plavčíka jsme upozorňovali

Autor: ljš - 
5. září 2016
12:00

Šlo tragédii zabránit? Svědkyně, která byla v sobotu odpoledne v libereckém bazénu, v němž zemřel čtrnáctiletý Adam, tvrdí, že na vypadlou mřížku byl plavčík upozorněn hned několikrát! A dokonce prý i na to, že se u potrubí pohybovalo dítě.

Chlapcovu smrt stále obestírá tajemství. Jeho tělo totiž bylo nalezno až po několikahodinovém pátrání, a to nikoli v bazénu, ale v potrubí, které odvádí vodu z atrakce divoká řeka. To mělo být ale chráněno nerezovou síťkou a stále není jasné, jak se za ni mohl chlapec dostat.

To, že mřížka chybí se ovšem podle svědkyně nezjistilo až v momentě, kdy byl chlapec nalezen, ale už daleko dříve během odpoledne. „Chyběla tam mříž a kus zdiva a kachliček! A na chlapce a díru byl plavčík upozorněn, že se u té díry pohyboval! Byl tam děsný mumraj a dětí tam bylo mraky... Bylo mi sděleno, že »není možné, aby to nasávalo«! Následně nás 'vyhodili' a venkovní bazén uzavřeli,“ napsala žena na Facebooku s tím, že to její manžel již nahlásil policii.

„Na to, že tam mřížka chybí, se přišlo hned po tom, co skončil ten cyklus divoké řeky a všude na dně byly kachličky a kousky zdiva. Načež byl plavčík dobře třikrát upozorněn, že se tam pohybovalo dítě a on tvrdil s pevným výrazem v obličeji, že to není možné, aby to někoho nasálo...,“ tvrdí žena. Z bazénu pak byli vykázáni prý proto, aby se nikdo nepořezal. Do potrubí za zničenou mřížkou se ale tou dobou nikdo nepodíval. Adam se našel až po provozní době, když zoufalý otec, který ho s plavčíky nenašel, přivolal na místo policii.

Svědkyně je z celé tragédie zdrcená a stále přemýšlí, zda nešlo neštěstí zabránit. „Mně je z toho celý den strašně! I manželovi! Nedokážu si představit, že by se to mělo stát mému dítěti! Klepu se z nervů, brečím při pomyšlení, že by se mu v tu chvíli mohlo pomoci. Snad se to 'vyřeší'... Chlapci už to bohužel život nevrátí, ale i tak doufáme, v nějaké dořešení... Aby to neskončilo někde v šuplíku,“ dodala.

Blesk.cz požádal v souvislosti s tímto svědectvím ředitele Bazénu Liberec Jana Švece o vyjádření. Ten věc ale komentovat nechtěl. „Jsme z toho nesmírně otřesení, nijak se k tomu vyjadřovat nebudeme,“ řekl pouze.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání