Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Za týrání matky čtyř dětí dostal Paur podmínku: Žena se stále hledá

Autor: ČTK, ljš - 
5. září 2016
10:12

Okresní soud v Lounech znovu potrestal dvouletým vězením s podmíněným odkladem na tři roky Pavla Paura ze Slavětína za dlouhodobé týrání manželky. Případem se zabýval už potřetí, oba předchozí rozsudky zrušil ústecký krajský soud. Jana Paurová zmizela na začátku února 2013, policie po ní od té doby pátrá. Ani dnešní rozsudek není pravomocný, Paur se na místě odvolal. Případem se tak bude znovu zabývat ústecký krajský soud.

Lounský soud Paura nejprve zprostil viny, po odvolání státního zástupce Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodnutí zrušil. Napodruhé, po vyslechnutí dalších svědků, potrestal lounský soud Paura dvouletým vězením s podmíněným odkladem na tři roky. Proti rozsudku se ale odvolal Paur. Krajský soud našel v rozsudku chyby a znovu ho zrušil.

Lounský soud v pondělí potvrdil dvouletý trest s podmíněným odkladem, upravil jen část zdůvodnění. Soud dospěl k závěru, že Paur svou ženu bil, škrtil, kopal do ní a vulgárně jí nadával. To vše se mělo odehrávat od začátku roku 2012 až do jejího zmizení. Za klíčové označil soud svědectví rodinných příslušníků, kteří popsali, že žena měla často šrámy a modřiny, lékaře, který jí ošetřoval tržnou ránu na hlavě, a především sociální pracovnice a zástupkyně intervenčního centra.

Ty vypověděly, že Paurová působila jako dlouhodobě týraná žena. Úřednice radnice řešily čtyři měsíce před jejím zmizením varianty pro případ, že by od manžela odešla. Nabízely jí i bydlení v azylovém domě. Paurová ale údajně odmítla odejít, protože se bála, že přijde o děti.

Sociální pracovnice navštívily rodinu naposledy v polovině prosince 2012, necelé dva měsíce před jejím zmizením. „Její psychický i zdravotní stav se zhoršoval. Velmi zhubla, na obličeji i ruce měla šrámy. Říkala, že s ní manžel před týdnem hodil o zeď,“ řekla už dříve vedoucí sociálního odboru lounské radnice Iva Vildová. Modřiny nebo tržné rány na hlavě potvrdily i lékařské zprávy.

Paur od počátku vinu odmítal. Tvrdí, že naopak manželka v opilosti napadala jeho a on se jen bránil. Že žena nadměrně pila se shodli i svědci, podle její rodiny to ale bylo právě v důsledku dlouhodobého týrání. Zároveň jednoznačně odmítli, že by žena sama odešla od čtyř dětí.

Jana Paurová zmizela v noci z 2. na 3. února z domu, kde s rodinou žila. Paur nahlásil její zmizení o dva dny později. Policie po ní stále pátrá. Podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové kriminalisté pracují se čtyřmi verzemi, co se s Paurovou mohlo stát. „Jednou z verzí je nešťastná náhoda, další možností je sebevražda. Nemůžeme vyloučit, že se pohřešovaná stala obětí trestného činu. Samozřejmě nadále pracujeme i s tím, že pohřešovaná žije,“ řekla Bartošová. V okolí Slavětína se uskutečnilo i několik speciálních akcí, kdy stovky policistů bezúspěšně pročesávaly místní potoky a lesy.

clarabella ( 5. září 2016 12:08 )

 @balika: pokud by ho natvrdo zavřeli, tak se decka přestanou bat a promluví. Takto je to bez šance. Strasne moc si přeju, aby ji nekde našli. To, ze nahlásil její zmizení az za dva dny neni náhoda. Naprosto ji chapu, ze se bala, ze prijde o deti. Z pohledu vnějšího okolí je on pracující otec, ona alkoholička. Ze ji k tomu dohnal uz z pohledu zoufale matky nikoho nezajímá.

prycsvladou ( 5. září 2016 11:15 )

ten má vykopaný tajný sklep kde ji ma privazanou a kam ji chodí píchat

marie60 ( 5. září 2016 11:01 )

 Úřednice radnice řešily čtyři měsíce před jejím zmizením varianty pro případ, že by od manžela odešla. Nabízely jí i bydlení v azylovém domě. Paurová ale údajně odmítla odejít, protože se bála, že přijde o děti. **** Bála se, že by přišla o děti a najednou jí to bylo jedno a své děti opustila ? Taky si myslím, že má v tom jejím zmizení pařáty ten její hajz*lík Paur.

clarabella ( 5. září 2016 10:29 )

 Doufám, ze se odvolá i státní zástupce, aby mu mohli dat nepodmíněný trest. Manželku týral, nejspis i zabil a podmíněny trest je výsměch.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání