Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Smrt chlapce (†14) v potrubí libereckého bazénu: Byl to náš Adámek, napsala zoufalá máma na Facebook

Autor: ljš - 
5. září 2016
05:00

Prožívají největší bolest v životě. Rodiče čtrnáctiletého Adama z Liberce se musí vyrovnat s tím, že už se jim jejich syn domů nevrátí. V sobotu se bohužel utopil v libereckém bazénu. Jeho tělo našli až v noci v odtokovém potrubí jedné z atrakcí.

„To je můj syn. Krásný, hodný, zdravý kluk. Nechápeme, bože, chybí nám,“ napsala zdrcená máma Míša. V dalším příspěvku pak ještě poděkovala Adamovým kamarádům, kteří jí pod jejím příspěvkem projevovali soustrast. „Kluci, moc děkuju, dám vědět, kdy bude rozloučení. Měl vás moc rád, pro fotbal žil,“ vzkázala.

Chlapec prý byl v sobotu v bazénu právě s partou kamarádů. Podle serveru Liberecká drbna zmizel ve chvíli, kdy si hráli »na babu«. Kamarádi ho nemohli najít a chvíli si mysleli, že třeba odešel na louku. Když ho ale nikde neviděli, oslovili plavčíka. Ani s ním ale Adama nenašli.

Do pátrání se později zapojil i jeho otec, který nakonec v zoufalství zalarmoval kolem deváté večer policii. Ta nakonec chlapcovo tělo našla v potrubí atrakce zvané divoká řeka až o dvě hodiny později. Další hodiny pak podle serveru trvalo, než tělo vyprostili.

Roura byla ale podle dostupných informací chráněná nerezovou mřížkou a nikdo zatím neví, jak se za ni mohl chlapec dostat, aniž by si toho v přeplněném malém bazénu kdokoli všiml. Nad atrakcí je navíc prosklená budka, ze které plavčíci na atrakci dohlížejí vždy, když je spuštěná.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání