Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka skočila v Chomutově s postiženým synem pod vlak: Bez nás ti bude líp, napsala druhému dítěti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
2. září 2016
18:24

Sama se starala o autistického syna a už to nedokázala dál zvládat. Pětačtyřicetiletá matka se rozhodla spáchat sebevraždu a handicapované dítě vzít s sebou. Mladšímu synovi zanechala dopis na rozloučenou, ve kterém napsala, že mu bez nich bude líp.

K tragédii došlo minulou středu na železničním přejezdu u Kamencového jezera v Chomutově kolem osmé hodiny večer. Až druhý den se ukázalo, že mrtvými jsou pětačtyřicetiletá žena a její dvacetiletý syn, který trpěl vážnou formou autismu. Neměli u sebe totiž žádné doklady.

Podle Chomutovského deníku měla matka svého syna, který byl údajně velmi agresivní, v domácí péči, která nakonec zřejmě byla nad její síly a dohnala ji k zoufalému činu. Její sebevražedné rozhodnutí nezvrátila ani skutečnost, že doma měla ještě čtrnáctiletého zdravého syna. Tomu prý zanechala dopis na rozloučenou, ve kterém uvedla, že bude chlapci bez matky a postiženého bratra na světě lépe.

Policie případ nadále vyšetřuje, potvrdila pouze, že mezi oběťmi byl příbuzenský vztah. „S ohledem na citlivost případu nebudeme žádné další podrobnosti zveřejňovat,“ uvedla její mluvčí Alena Bartošová.

Máte informace o tomto tragickém případu? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586.

Sonja ( 12. září 2016 10:51 )

petrmetr - tvoje absolutne scestne nazory a vyroky si muzes strcit akorat Tak do riti a vratit se s nema do doby kamenne. Musíš byt opravdový idiot , jinak si neumim predstavit proc tady pises takove veci a urazis tim nejen tu maminku Co skocila pod vlak ,Ale i vsechny ostatni Co se staraji o nekoho s postizenym a postizene lidi vubec . Nikdo z nich si to nevybral, Ale ty mas moznost prestat se chovat Jako omezeny tupec

Divoch11 ( 9. září 2016 20:42 )

petrmetr sorry ale jde videt ze nemas paru co obnasi se starat o postizeneho a je jedno jak je postizen. Jinak prej a bude ti dano.

..krakonos500 ( 5. září 2016 23:07 )

Prostě iniciativně vyřešila určitý problém našeho socdemácko-eurounijního uspořádání.

ellenic ( 4. září 2016 18:32 )

petrmetr Ty jsi opravdu velký hlupák.Jediná svi.ně zde na diskuzi jsi Ty. Nech maminku i se synem odpočívat v pokoji ,primitive !!!! Je vidět, že jsi hluboce neznalý a neinformovaný. Jak je tedy možné, že u některých dětí byl jejich vývoj do očkování normální a po očkování se to změnilo .

toriaya ( 3. září 2016 17:34 )

Věřte, že jsou tací, kteří příspěvek na péči závidí, protože "sedíš doma, nemusíš makat a ještě dostáváš takový prachy". Při představě, kolik ušetříme systému tím, že o někoho pečujeme doma je výše, tedy spíš níže, příspěvku na péči směšná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání