Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obhájci Nečesaného zaútočili na vyšetřovatele případu: Zpackaná rekognice i pachové stopy, a teď milenka

Autor: ljš - 
1. září 2016
16:29

Renomovaný kriminalista hradecké policie Milan Jušta řeší vážný problém. Korunní svědkyně v případu loupežného přepadení v Náchodě Jana T. (21) ho obvinila, že s ní měl během vyšetřování intimní poměr. Věc už vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ve středu ale mladá žena přidala ještě svědectví v případu Lukáše Nečesaného. Tam jeho práci přitom obhajoba kritizovala i v jiných aspektech.

Jméno kriminalisty Milana Jušty u soudu s Nečesaným zaznívalo velice často. Obhajoba ho kritizovala za to, jak provedl s napadenou kadeřnicí na nemocničním lůžku rekognici (ztotožnění pachatele, pozn. red.). Podle obhajoby se snažil oběť zmanipulovat, aby označila právě Nečesaného.

Tento názor sdílel i bývalý elitní kriminalista Josef Doucha. „Tady jsem přesvědčen, že došlo k velice vážným pochybením ze strany policisty. Kamera zachytila jeho evidentní pokusy ovlivnit svědkyni, navést ji k tomu, koho by měla poznat a označit jako pachatele. A to je naprosto nepřijatelné,“ řekl tehdy Nedělnímu Blesku. Královéhradecký soud nakonec uvedl, že k rekognici ve svém rozhodování vůbec nepřihlížel. 

Video  Pochybný výslech na JIP: Kadeřnice ukázala na jiného pachatele!  - redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Dalším bodem, ve kterém vyšetřovatel čelil kritice, byly pachové stopy nalezené v kadeřnictví. Našly se na místech, kde se Nečesaný podle svého tvrzení nevyskytoval, a byly navíc odebrány s odstupem jednoho týdne. Expertízy nakonec prokázaly, že jedna ze stop byla na místo přenesena právě kapitánem Milanem Juštou. Mělo k tomu údajně dojít tak, že stopy s kolegou odebíral poté, co si od Nečesaného odvezli oblečení. To vzali do rukou, aniž by ho dali do jakéhokoli obalu, a hodili ho do auta,“ tvrdí obhajoba. Tak se potom pach mohl dostat na místo činu. U Juštova kolegy se přenos nepotvrdil, další policisté ale testováni nebyli.

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Nejvážnějšímu obvinění ale čelí kriminalista nyní. Jednadvacetiletá Jana T. ho obvinila, že s ní měl během vyšetřování případu jejího manžela intimní poměr. Podle zprávy Generální inspekce bezpečnostních sborů byla součástí podání, které jí přišlo, fotografie kriminalisty Jušty v intimní pozici a telefonická konverzace Jany T. s manželem, která pojednává o údajném zmanipulování důkazů v případu Nečesaného právě tímto hlavním vyšetřovatelem.

S tím se měl policista dívce svěřit při jedné z jejich intimních schůzek. Byť se chce jen těžko věřit, že by známý kriminalista, který dopadl například heparinového vraha Zelenku, udělal takovou chybu, inspekce se případem zabývá již několik týdnů a verdikt stále nepadl. Dívka navíc ve svém prohlášení mezi údajně zmanipulovanými důkazy jmenuje právě zmiňovanou rekognici a pachové stopy.

Celé prohlášení údajné milenky známého kriminalisty si přečtěte ZDE››

„Tady jsem přesvědčen, že došlo k velice vážným pochybením ze strany policisty. Kamera zachytila jeho evidentní pokusy ovlivnit svědkyni, navést ji k tomu, koho by měla poznat a označit jako pachatele. A to je naprosto nepřijatelné.“

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/320715/byvaly-spickovy-kriminalista-josef-doucha-o-zmanipulovane-rekognici-lukase-necesaneho-je-to-zmanipulovane-a-neprukazne.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání