Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Horolezci čekají na Pavlínu, než se rozloučí s Ondrou. Čech zemřel na Novém Zélandu

Autor: jp - 
30. srpna 2016
05:00

Tragická smrt Ondřeje P. (†27) po pádu při túře v novozélandských horách zasáhla nejen jeho blízké, ale i kamarády horolezce. Ti teď zveřejnili vzpomínky na něj a s rozlučkou čekají na návrat přítelkyně Pavlíny...

V Novém Městě nad Metují, odkud pocházel, jeho kolegové z horolezeckého oddílu Vrchoviny, kteří mu říkali Kuki, umístili na svůj web pár snímků jako vzpomínku na něj.

„Jsou věci, které se nedají vyjádřit slovem. Daleko, až na druhém konci světa, nám hory vzaly kamaráda...,“ napsali členové horolezeckého oddílu o mladém muži, který se prý věnoval studiu na pedagogické fakultě, a když zrovna nebyl s přítelkyní Pavlínou Pížovou, která pád přežila, byl u rodičů v Novém Městě nad Metují. Těm po smrti syna zůstala údajně už jen dcera.

„Byl to perfektní kluk a kamarád. Budu na něj hodně vzpomínat,“ řekl Blesku člen výkonného výboru horolezeckého oddílu Rudolf Paar. Ondřejovi kamarádi jsou po tragické události v kontaktu s Pavlínou Pížovou. Údajně je požádala, aby s uspořádáním společného rozloučení počkali na ni.

K tomu by mohlo dojít již brzy, policisté totiž Češce podle deníku NZ Herald včera dovolili opustit zemi. „Je v intenzivním kontaktu s rodinou. Dostává se jí mnoho podpory z České republiky, hodně podporujících e-mailů. Stále čekáme na více informací od koronera a o dostupnosti letadel, je to vše velmi narychlo,“ řekla NZ Herald konzulka.

Na Nový Zéland vyrazila Pavlína s Ondřejem koncem letošního února. Rozhodli se, že v červenci vyrazí na stezku Routeburn ve Fiordlandském národním parku. Při cestě však Ondřej upadl a zemřel. Pavlína se zachránila v horské chatě, kde přežila celý měsíc.

diella ( 30. srpna 2016 08:57 )

Ony to asi nebudou jen mindráky ze ženských. Zdejší smečka mně nejvíc připomíná tu, , která horlila za odsouzení bez viny v 50. letech minulého století. A jací jsou to znalci Fiorlandu, který, jak vyplývá z jejich příspěvků, neviděli možná ani na fotografii.

mixer ( 30. srpna 2016 08:52 )

To patřilo jako odpověď "dejavu"

pomoooc-hori ( 30. srpna 2016 08:51 )

Proč na ni čumíš, kašpare?

mixer ( 30. srpna 2016 08:49 )

Tvůj problém.Plno lidí sem o tom psalo rovněž

mixer ( 30. srpna 2016 08:44 )

Doufejme,že poslední,že už si adrenalin zvyšovat nebude tímto způsobem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání