Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Únos dcery podnikatele z Kroměříže: Na hlavu jí dali pytel a na ruce pouta. Chtěli 100 milionů

Autor: ČTK, ljš, sč - 
29. srpna 2016
14:53

Po dvou letech začal krajský soud projednávat únos dcery podnikatele z Kroměříže. Čtyři muži podle žalobce požadovali po mladé ženě 100 milionů. Hrozí jim 15 let za mřížemi.

K únosu došlo 14. ledna 2014 večer. Podnikatelova dcera zaparkovala před domem v Kroměříži svůj vůz, když k ní podle obžaloby přistoupil jeden z trojice Michal Š., Daniel Š. či Radomír V.. Ženu jednou rukou uchopil přes ústa a druhou objal přes paže a břicho a natlačil ji do přistaveného BMW, které patřilo otci prvního z nich.

Z obžaloby vyplývá, že pak mladou ženu udeřil čtyřikrát pěstí do obličeje, sedl si na její záda, spoutal jí ruce za zády kovovými pouty a přes hlavu dal plátěný pytel. Obžalovaní ženě údajně sebrali kabelku s peněženkou i doklady, firemní notebook a mobilní telefon i sportovní oblečení. Podle státního zástupce Ivana Hrazdiry ji pak celou noc vozili po neznámých místech a žádali peníze.

Další z obžalovaných Ladislav F. vybral z platební karty poškozené 40.000 korun a o výběr dalších peněz se neúspěšně pokusil. „Martyrium ženy skončilo poté, co se s vězniteli dohodla, že jim následující den v 17:00 přiveze 100 milionů Kč na benzinku Rohlenka u Brna,“ uvádí obžaloba. Patnáctého ledna ve 4:00 ji tak vysadili u obce Vrbka na Kroměřížsku, odkud si zavolala pomoc.

Při únosu utrpěla krevní podlitinu a otok oka i drobné podlitiny na zápěstích a naražení kolene. Je dcerou muže, který obchodoval s pohonnými hmotami a který je nyní ve vězení kvůli daňovému úniku se škodou ve stamilionech korun. Podle obžaloby se na únosu podíleli i další lidé, jejichž totožnost se ale policii nepodařilo zjistit.

Obžalovaní jsou stíháni pro loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Radomír V. řídí trolejbus zlínské MHD. Ladislava F. prý nezná, Michala Š. a Daniela Š. z motorkářských srazů. „Neudělal jsem to, vůbec jsem tam nebyl. V tom autě jsem pouze jel s kamarády na kafe,“ vysvětloval ve voze nalezenou svou pachovou stopu Radomír V. Podobně se hájil i nezaměstnaný Daniel Š., který prý s Michalem Š. v autě také jezdíval. Únosu se prý zúčastnit navíc nemohl, neboť v den, kdy se trestný čin stal, sledoval svůj oblíbený televizní seriál.

Manažer Michal Š. si nedovede vysvětlit, jak se do auta, které používal, dostaly pachové stopy poškozené. Obvinění vnímá jako odvetu za to, že udržoval poměr s manželkou známého, jehož bratr je policista. Nezaměstnaný Ladislav F. se přiznal k výběru peněz, u něhož ho zaznamenala kamera. Účast na dalších výběrech popřel. Platební kartu prý našel v batohu na silnici ve Zlíně.

Hlavní líčení pokračuje výslechem svědků v úterý, nařízeno je i na čtvrtek a pátek.

mixer ( 29. srpna 2016 20:33 )

Ta Kroměříž/sko je nějaká zdivočelá krajina,asi koukali na filmy o kmotrech,či kmotřičkách.Tam je to sifon - sifon,holinky-hodinky,čili Haná,kde se jen tak rychle nedomluvíš.Zřejmě ty kmotry chápali také po svém.Slivovice dělá svoje.zvláště ta pálená na černo a nekvalitní např.z jablek.Ach jo

ellenic ( 29. srpna 2016 19:54 )

carmin Jsou podnikatelé a podnikatelé. Jedni se moc nepředřou, samá levárna, můžete je vídat dopoledne v kavárnách, ve fitness centrech, s milenkami, z kapsy vytahují balíky bankovek. Protože po těch vyplacených minimálních mzdách pracovníkům, jim ještě dost zbude. Hlavně na nákupy drahých aut, motocyklů, luxusních dovolených atd. Nezapomenou vše řádně odepsat z daní . Večer přichází domů, a před manželkou sehrají divadlo, jak strašně makali a teprve před chvílí opustili kancelář firmy. Potom jsou druzí, kteří nejsou až tak moc majetní, poctivě pracují, jejich zaměstnanci jsou relativně dobře zaplaceni. Tito podnikatelé pracují do úmoru, aby vše poplatili a aspoň trochu jim zbylo. A když ještě jim jejich obchodní partneři nezaplatí faktury, tak mají problém . Kam asi patřil zmíněný zastřelený?

ejvm1712 ( 29. srpna 2016 15:49 )

Všichni to jsou k u r v y ,násilníci,bestie! To jsme to dopracovali,že se k sob ělidi takhle chovají. Havle ty starej vole,hlavně,žes kecal o Sametovce,že naše společnost je nemocná. Co dnes?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání