Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svázal jsem ji a ubodal: Kolínský rozparovač se přiznal k vraždě prostitutky

Autor: ČTK ljš - 
29. srpna 2016
12:27

Nastříkal jí do obličeje pepřový sprej, pak ji svázal a začal bodat. Cizinec se u soudu přiznal k brutální vraždě prostitutky v Kolíně. Obžalovanému hrozí až 20 let nebo i výjimečný trest.

Polák Damian Jerzy Matysik se při výpovědi přiznal k brutální vraždě ženy, která v Kolíně poskytovala erotické služby. Muž se hájil tím, že ženu nechtěl zabít a chtěl ji jen oloupit o peníze. Oběť byla nalezena svázaná a pobodaná ve vaně. Případem se dnes začal zabývat Krajský soud v Praze.

Případ se stal letos 20. února ve Zborovské ulici, což je klidná čtvrť rodinných domů na okraji Kolína. Čtyřicetiletý Matysik podle obžaloby ženě nastříkal do obličeje pepřový sprej, spoutal ji a ohrožoval plynovou pistolí. Pak ji rdousil a opakovaně bodal nožem do krku a hlavy. Tělo odnesl do vany, kde ho zanechal.

Podle spisu si z místa činu odnesl 600 korun a tři mobilní telefony. Podle státní zástupkyně Danuše Krejčové vraždu spáchal zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, za což v souběhu s majetkovým motivem hrozí nejpřísnější možný trest. Matysik se k činu přiznal policii i před soudem. „Nechtěl jsem ji zabít. Nebylo to naplánované,“ řekl soudu.

Video  Soud s kolínským rozparovačem  - Foto Blesk - Jan Doležal
Video se připravuje ...

Obžalovaný tvrdil, že si myslel, že se žena lekne zbraně a řekne mu, kde si v domě nechává peníze. „Začala na mě křičet a stalo se to, co se stalo,“ prohlásil Matysik. Muž byl pravidelným klientem erotického salonu. Očekával, že žena bude v bytě mít kolem půl milionu korun. Žádnou větší částku však nenašel. Prohlásil také, že uloupené peníze chtěl použít na léčbu žloutenky typu C.

Obžalovaný v Česku pracoval jako dělník v automobilovém průmyslu nebo na stavbách. Muž řekl, že po činu odešel k Labi, kde se převlékl. Do řeky kromě oblečení hodil plynovou pistoli, lepicí pásku či pepřové spreje. Dvě noci po činu přespával v hotelech v Kutné Hoře a Poděbradech. Třetí den šel do práce, kam si pro něj přišli policisté.

yourhero ( 29. srpna 2016 14:44 )

Teda, to jsi nam to ale nandal!! Tak ja ti neco povim synku - prozil jsem v totaci, kdy jste vladli vy rudy vrazi komancove ,dostatek casu, abych vedel ze 1: Kurev bylo tehda rozhodne stejne, ne-li vice nez dnes (jen se o tom nesmelo mluvit) A take 2) Polaku tady byly plne ubytovny, rozhodne vice nez dnes, take ale Kubanci, Vietamci, vselijaka africka spolecnost, Arabaci .. bylo jich tu jako smeti, a tvy komunisticky kamosi jim to jeste platili.. Jo a jeste neco - Hovlovi je mekke i na konci..pokud jsi pologramotny blb, tak radeji nepis ale volej telefonem, to snad zvadnes !!!!

ejvm1712 ( 29. srpna 2016 14:09 )

Hnus! Ženská co by mohla někde makat se živí jako k u r v a a její zákazník-vrah co by měl makat v Polsku. Zasraná doba a můžeme za ní děkovat Havlovy a jeho z a s r a n e j m západním kámošům.

marlen52 ( 29. srpna 2016 13:22 )

toho nenapraví nic a živit ho to ne prostě trest smrti tady chybí

ellenic ( 29. srpna 2016 13:19 )

rentierskej Vidím to stejně, lidskost se vytrácí, chybí úcta k životu . Ksindl zůstane ksindlem, nic z něho normálního člověka neudělá, natož anděla.

petr1982 ( 29. srpna 2016 12:43 )

Denní náklady ne jednoho vězně 1300Kč x 20 let = 9 a půl mega. Usmrcení, zpopelnění, rozprášení = pár tisíc Je jasné, co si tento a jiný podobný ksindl zaslouží

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání