Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dominik (14) utekl z nemocnice: Má vážnou nemoc a je v ohrožení života

Dominik utekl z nemocnice a byl v ohrožení života
Dominik utekl z nemocnice a byl v ohrožení života  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
25. srpna 2016
16:28

Jde mu o život! Čtrnáctiletý Dominik H. z Karlovarska utekl z nemocnice, kde byl hospitalizován kvůli své vážné nemoci. V případě, že nezačne brát léky, může i zemřít.

Dominik neutekl poprvé. Policie ho dlouhodobě pohřešovala, před dvěma dny byl ale vrácen do výchovného ústavu. Odtud putoval do nemocnice, ze které ale ve středu kolem 11. hodiny dopoledne utekl.


„Chlapec má vážné chronické onemocnění M. Crohn. Pro chlapce je devastující - dlouhodobě neužívá léky. Je ohrožen na životě,“ uvedla policie.

V době zmizení měl Dominik na sobě šedočerný nátělník, tmavomodré kalhoty a kotníkové boty. Je hubené postavy, snědé pleti a měří asi 140 centimetrů. Podle policie může vypadat mladší, zhruba na 10 let.

Co je M. Crohn?

Crohnova nemoc (též Crohnova choroba nebo regionální enteritida) je chronické zánětlivé onemocnění, které se může projevit v jakékoli části trávicího ústrojí, nejčastěji však v oblasti spojení tenkého a tlustého střeva. Zánět proniká celou stěnou. Hlavní symptomy jsou bolesti v podbřišku, hubnutí, únava, zvýšená teplota a průjmy, většinou bez krve. Onemocnění může mít projevy i mimo trávicí ústrojí, např. kožní vyrážka, kloubní záněty, oční záněty či výskyt aftů v dutině ústní.


Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání