Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žák autoškoly nadýchal 1,42 promile: Řidičák už mu kvůli alkoholu jednou vzali

Tento muž měl tolik drzosti, že si před zkušební jízdou v autoškole pořádně přihnul alkoholu.
Tento muž měl tolik drzosti, že si před zkušební jízdou v autoškole pořádně přihnul alkoholu.  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
24. srpna 2016
21:00

Neuvěřitelnou drzost prokázal bývalý voják z povolání Roman B. (54). Ten si před závěrečnou jízdou v autoškole pořádně přihnul, což se ukázalo, když ho nečekaně v Chotěboři na Havlíčkobrodsku zastavila policejní hlídka. Teď mu za alkohol za volantem hrozí až rok vězení.

Roman už před časem přišel soudním rozhodnutím o řidičský průkaz a podle televize Nova to bylo právě kvůli alkoholu za volantem. Aby řidičák získal zpět, měl v úterý ráno po úspěšném zvládnutí testů v jedné z místních autoškol absolvovat ještě zkušební jízdu.

Nachytali ho ale policisté. „Byla to běžná silniční kontrola, při které klient autoškoly nadýchal 1,42 promile alkoholu,“ řekl Blesku tajemník městského úřadu v Chotěboři Milan Linhart.

„Že je opilý, náš zkušební komisař vůbec nepoznal,“ hájil tajemník svého zaměstnance. Jeho slova vzápětí potvrdil i majitel autoškoly, ve které se Roman B. pokoušel o svůj řidičský reparát. „Nebylo z něho vůbec nic cítit. Jen se mu klepaly ruce,“ uvedl Blesku.

 

„Já jsem nebyl opilý,“ bránil se ve středu muž. Blesk ho našel na nádraží v Havlíčkově Brodě. „Blbě odbourávám alkohol. Večer jsem si dal tři piva,“ nechal se slyšet neúspěšný žadatel o navrácení řidičského oprávnění.

„Lidé by neměli spoléhat, že vozidla autoškoly policisté nezastavují,“ míní mluvčí policie Dana Čírtková. „Jsou účastníky silničního provozu jako kdokoliv jiný,“ dodala.

„Pamatuji si v Chotěboři pouze jediný případ, kdy policisté kontrolovali žáka autoškoly s jeho učitelem na motorce,“ bilancoval četnost policejních kontrol tajemník radnice Linhart.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání