Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chtěl do vězení, tak brutálně napadl bezdomovce: Za pokus o vraždu dostal 16 let

Chtěl do vězení, tak brutálně napadl bezdomovce: Za pokus o vraždu dostal 16 let
Chtěl do vězení, tak brutálně napadl bezdomovce: Za pokus o vraždu dostal 16 let  (Autor: FTV Prima)
Autor: ČTK - 
23. srpna 2016
17:23

Muž, který loni před Vánoci v Novém Boru málem zabil bezdomovce, stráví 16 let ve vězení se zvýšenou ostrahou. Rozhodl tak pravomocně liberecký krajský soud. Obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání. Obžalovaný navíc musí zaplatit zdravotní pojišťovně náklady na léčení, přesáhly milion korun. ČTK to po jednání řekl státní zástupce Radim Kadlček. Za pokus o vraždu hrozilo muži až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Incident se stal loni 19. prosince odpoledne nedaleko vlakového nádraží. Devětadvacetiletý Jakub Berko z Teplic tam bezdůvodně napadl dvaačtyřicetiletého bezdomovce. Jako motiv tehdy policii uvedl, že se chce dostat do vězení. Podle Kadlčka útokem řešil svou frustraci.

„Měl komplikovaný a rozporuplný vztah k matce a nebyl opětován jeho cit a snaha o navázání vztahu s jiným mužem. Chtěl přitáhnout jejich pozornost a ukázat jim, že je schopen něčeho velkého,“ uvedl státní zástupce. Bezprostředně po útoku muž zavolal na linku 158 z telefonní budky na nádraží. K činu se okamžitě doznal a vyčkal na místě do příjezdu policistů.

Výši trestu ovlivnilo, že obžalovaný jednal s rozmyslem a zvlášť surovým způsobem. Jeho brutální útok směřoval zejména na hlavu oběti, dupal po ní vší silou. Bezdomovce v ohrožení života převezli záchranáři do liberecké nemocnice. „Jeho léčení trvalo asi tři měsíce. Poškozený uvedl, že první dva měsíce hospitalizace o sobě moc nevěděl,“ dodal státní zástupce.

ejvm1712 ( 23. srpna 2016 18:12 )

Takže budeme ze svých daní hradit nadstandartní pobyt v base dalšímu č u r á k o v i

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání