Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Celý život pomáhala lidem, teď záchranářka Lenka podlehla těžké nemoci

Celý život pomáhala lidem, teď záchranářka Lenka podlehla těžké nemoci.
Celý život pomáhala lidem, teď záchranářka Lenka podlehla těžké nemoci.  (Autor: zzspk.cz)
Autor: dce - 
22. srpna 2016
12:53

Svůj život zasvětila pomáhání druhým, ale ani přes veškerou snahu lékařů jí samotné nikdo pomoci nedokázal. Lenka Ptáčková, která dvě desítky let pracovala jako vedoucí sestra dispečinku Záchranné služby v Plzni a tisková mluvčí, podlehla zákeřné nemoci.

Lenka Ptáčková pracovala pro plzeňskou záchranku dvacet let. Předtím působila na Letecké záchranné službě AČR Plzeň Líně. „Zasloužila se v rámci globálního rozvoje technologií o přerod zprvu archaického dispečinku v jedno z nejmodernějších pracovišť operačního řízení zdravotnických záchranářů,“ uvedl Vítězslav Sladký, jeden ze záchranářů.

Lenka byla vedoucí sestrou zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje a zároveň jejich tiskovou mluvčí. „Její hlas zněl téměř denně z rozhlasových přijímačů i televizních obrazovek. Znají ji tedy nejen obyvatelé regionu, ale z celostátních zpráv i diváci z celé republiky,“ řekl Sladký.

Lenka po dlouhém boji podlehla zákeřné rakovině. Ačkoliv několik bitev vyhrála, v té poslední ji nemoc porazila. Lenka zemřela v neděli v nemocnici v pouhých jedenapadesáti letech. „Pro svou přátelskou povahu byla oblíbená mezi kolegy, novináři i členy ostaních složek Integrovaného záchranného systému, s nimiž často spolupracovala. Ti, kteří ji měli rádi, nezapomenou,“ dodal Sladký.

Celý život pomáhala lidem, teď záchranářka Lenka podlehla těžké nemoci. Celý život pomáhala lidem, teď záchranářka Lenka podlehla těžké nemoci. | zzspk.cz

marlen52 ( 22. srpna 2016 23:11 )

je to smutné taková příjemná paní.rodine upřímnou soustrast

sores ( 22. srpna 2016 14:47 )

 A to by si měl každý namyšlený pracháč uvědomit a ne se chlubit, že jsou mu jeho prachy úplně k h.o.vnu když si ho vybere nemoc za svou oběť!!!

pomoooc-hori ( 22. srpna 2016 14:19 )

fesanda zenska dik ji patri

majojo ( 22. srpna 2016 14:13 )

Upřímnou soustrast její rodině. Ale proč to Blesk zařadil do rubriky krimi?

crush ( 22. srpna 2016 14:11 )

To je hrozné. To je dôkaz, že žiadny Boh nad nami neexistuje a už vôbec nie spravodlivý!!! Česť jej pamiatke.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání