Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Polil psa kyselinou, protože moc štěkal: Doga přežila jen zázrakem

Autor: haj - 
21. srpna 2016
14:52

Vadilo mu psí štěkání, a tak se rozhodl pro radikální řešení. Zrůda z Liberecka se nejprve pokusila ubohou němou tvář otrávit masem a pak dokonce vychrstla na psa jakousi žíravinu. Otřesný případ již vyšetřuje policie a místní pejskaři se modlí, aby byl pachatel co nejdříve dopaden a jejich mazlíčci ušetřeni.

Oba útoky byly namířeny proti pejskovi jménem Frank rodiny Matíkových z liberecké části Horní Růžodol. „Před měsícem tady našly moje dcery otrávený špekáčky. Pes si to nevzal, protože ví, že si to nemá brát,“ popisoval pro TV Nova majitel psa Marek Matík první pokus neznámého tyrana. Ve schránce navíc nechal vzkaz, v němž požadoval, aby hlasité štěkání psa přestalo.

Tehdy pejsek vyvázl bez zranění, podruhé už tolik štěstí neměl. Někdo na něj totiž v pondělí dopoledne vylil žíravinu. „Naštěstí dotyčná osoba minula oči a čenich. Má poleptaný pravý bok, ucho a vnitřní stranu zadní nohy,“ uvedla pro web Libereckadrbna.cz Lucie Matíková. Podle ní má v obou incidentech prsty tentýž člověk. „Kdyby to dostal na ten čumák, tak si myslím, ten pes… by byl konec,“ doplnil roztřeseně pan Matík.

Takhle Frankovi zůstane na hrůzný zážitek památka jen v podobě flíčků na těle, kde už mu nikdy znovu nenaroste srst. Od horších zranění ho zřejmě zachránilo to, že v době útoku ležel u branky a část kyseliny se tak vylila na sloupek a poštovní schránku. Dokazuje to rozežraná barva.

„Na veterinární klinice v Hanychově nám lékařskou zprávou potvrdili, že pes byl opravdu poleptán chemikálií,“ říká paní Matíková. Podle ní má v obou incidentech prsty tentýž člověk, jelikož i tentokrát se objevila ve schránce anonymní stížnost na psí štěkot. Jednání útočníka ovšem nedokáže pochopit. „Bydlíme zde pět let a za celou dobu si nikdo osobně stěžovat nepřišel. Pokud by dotyčný slušně přišel, představil se a sdělil, že má nějaký problém, mohli jsme ho adekvátně vyřešit. Bohužel se tak doposud nestalo,“ kroutí nechápavě hlavou majitelka poleptaného psa.

„Ptali jsme se dalších sousedů, zda jim vadí štěkot či přítomnost psů na zahradě. Zatím jsme se nesetkali s negativní reakcí,“ dodala pro server Libereckadrbna.cz s tím, že na zahradě jsou psi sami pouze v dopoledních hodinách, poté jsou s rodinou a v noci spí uvnitř domu. Prý jsou poslušní a nikdy by nikomu neublížili. Pan Matík mluví podobně a tvrdí, že jeho čtyřnohý mazlíček štěká jen tehdy, pokud zrovna kolem prochází cizí pes, nebo když vítá návštěvu.

Po neznámém pachateli, který je zřejmě psychicky narušený, nyní pátrá policie. „V této věci jsme již zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy – a to poškození cizí věci a týrání zvířat,“ potvrdila pro televizi Nova mluvčí policie Vlasta Suchánková. Matíkovým i ostatním pejskařům v okolí tak nezbývá nic jiného než doufat, že bude netvor brzy dopaden.

 

jana95 ( 26. srpna 2016 14:25 )

Nejsem znalec, ale mám sousedku, jejíž pes štekal i 8 hod v kuse, uvázaný u boudy, než přišel někdo z práce. Zahradu 2000 m, ale pes na řetězu. Když byl volně, tak byl v klidu. V Kanadě pes nesmí obtěžovat sousedy. Hned to majitel musí řešit. Když pes zaštěká na obranu, to je jiná. Když řve na kolemjdoucí po silnici, tak to je prostě jen nevychovaný. Radostný pejsek nikoho neobtěžuje, není debil, aby se radoval několik hodin v kuse.

tvujosudzmrde ( 22. srpna 2016 23:21 )

Dam to tvému parchantovi kriple!!

janapi ( 21. srpna 2016 19:15 )

Tak to nejste žádným znalcem psů......pokud by pes uměl pískat-tak píská; pes může naopak štěkotem vyjadřovat radost..upozorňovat na cizince v okolí...jinak si lidi nepořizují psa-ale třeba želvu!

a-z- ( 21. srpna 2016 17:39 )

Čím tě fotr udělal, tím si zůstal.

mixer ( 21. srpna 2016 17:21 )

Zrůdě to nalít nejen na hlavu,ale i do krku a hlavně očí,aby ochutnala,jaké to je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání