Parta motorkářských veteránů z východního Německa rozbila stan u recepce. Hráli kostky a na svou bývalou Německou demokratickou republiku jsou dodnes hrdí. Však právě ti z „východu“ byli v Brně a okolí odjakživa nejvíc slyšet. „Na motorky jsme sem jezdili už před rokem 1989, byl to pro nás malý svátek. Mohli jsme se tady trochu utrhnout ze řetězu. Užíváme si to tady i teď. A že máme na stanu vlajku NDR? Proč ne, vždyť to k historii zdejších závodů také patří,“ tvrdí.

Že by návrat ke komunistickým starým časům? Ani náhodou!

Z kempů se ozývaly celou noc rachejtle. To, že se odpalovaly odkudkoliv, nikdo neřešil. Za komunismu nemyslitelné. Alkoholem zmožení turisté se těžce potáceli mezi karavany, opilý fanoušek se snažil doskákat do příbytku na plyšovém koni. Tu a tam se kempem bezprizorně toulalo i malé dítě.

Kdosi kdesi vzal staré dřevěné dveře, a tak si vstup ke stanu obohatil právě jimi. Dokonce si ze svého přiděleného místa v kempu udělal V.I.P. zónu, kterou hlídá lampou osvětlený Santa Claus. Zatímco se pro někoho na parketu rozjížděl noční striptýz, ze kterého se stala postupně osahávaná, jinde si vystačili s pannou pouze nafukovací.

Noční život v kempech se stal v Brně zkrátka už podobným pojmem jako samotná Velká cena motorek. Možná ale primitivní bengál a předražené služby už někomu začínají vadit. Oproti loňskému roku přijelo letos na závody do Brna méně cizinců a skoro úplně vymizeli třeba Rakušani!

Ceny? Tvrdé a nemilosrdné

Půl litru piva za 60 korun, obyčejná balená voda za 35 korun. Takové ceny nasadili pořadatelé uvnitř areálu Masarykova okruhu v Brně na základní občerstvení. K tomu šlo zakousnout klobásu nebo párek v rohlíku, obojí za 75 korun.

Fotogalerie
20 fotografií