Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Maruška (38) zmizela po maturitním srazu, rodina prosí o pomoc při pátrání

Autor: haj - 
20. srpna 2016
20:54

Po letech se znovu shledala s bývalými spolužáky a pouhý den nato zmizela. Již téměř týden po Márii (38) z Piešťan na Slovensku vytrvale pátrá policie a rovněž její rodina, zejména pak manžel Michael a dva malí synové, Míša (10) a Nicolas (11).

Mária Fox Filová odešla z domu minulou neděli, okolo sedmé večer. Manželovi řekla, že se jde jen na chvilku projít. Vzala si jen kabelku, v níž byla hotovost asi 100 eur, klíče od auta a dálkové ovládání k otevření brány u domu. Vzhledem k tomu, že s sebou neměla mobilní telefon ani teplejší oblečení, neměla zřejmě v úmyslu zůstat venku příliš dlouho.

Mária na procházky chodívala často a někdy vyrážela i běhat, a tak v neděli asi nikdo netušil, k čemu se schyluje. Žena zmizela beze stopy a dosud se domů nevrátila. Policie po ní záhy vyhlásila pátrání, do nějž zapojila i psy, kteří šli po pachové stopě. Ta se ovšem vytratila u piešťanského mostu, což by nahrávalo teorii, že Mária zde k někomu nastoupila do auta. „Po nezvěstné ženě stále intenzivně pátráme,“ potvrdila pro web Topky.sk mluvčí trnavských policistů Martina Kredatusová.

Do hledání na vlastní pěst se ostatně pustil i Máriin muž. Na sociální síť napsal výzvu, kterou rozeslal přátelům a známým, v okolí dokonce rozvěsil i plakáty s manželčinou podobiznou. „Mária je silná žena. Je zdravá, je zdatná běžkyně a plavkyně. Nemohla jednoduše spadnout do řeky, ani se ztratit v blízkém lese,“ domnívá se Michael a odmítá i teorie o tom, že by se snad jeho žena rozhodla od něj odejít. Nikdy by prý neopustila své děti, o které se vždy příkladně starala. Ať už ve Spojených státech, odkud Michael pochází a kde manželé dříve žili, nebo na Máriině rodném Slovensku, kam se před čtyřmi roky i se syny přestěhovali.

Noc před svým náhlým zmizením přitom pohřešovaná žena strávila na maturitním srazu gymnázia a zřejmě se dobře bavila. Údajně z akce odešla mezi posledními a parta bývalých spolužáků ji před pátou ráno přivezla až před dům. „Prohodili jsme pár slov, potom prospala celý den, já jsem byl s dětmi. Když se probudila, povídala, že se jde ven projít,“ vzpomíná na poslední momenty s manželkou Michael podle webu Cas.sk. Účastníky Máriina maturitního srazu prý již vyslechla policie, ale souvislost se zmizením neobjevila.

Ženina rodina tak nyní prožívá ty nejhorší chvíle v životě. Chlapečkům se po mamince moc stýská a zbytek příbuzenstva si láme hlavu nad tím, kde by mohla být. Cítí bezmoc a zlobí se i na policii, která jim prý neposkytuje dostatek informací.

Není tedy divu, že se uchylují k zoufalým činům. „Děláme všechno pro to, abychom ji našli. Určitě chceme zavolat na pomoc detektiva, ale zatím nemáme žádnou stopu, nic, čeho by se mohl chytit. Takže ještě musíme počkat. Nejhorší na tom je, že už je to šest dní, co o ní nic nevíme. Čas je proti nám,“ svěřil se pro Nový čas Máriin otec Jozef. „Prosím vás, najděte mi ji a přiveďte mi ji živou a zdravou. Čekáme ji spolu s našimi syny,“ doplňuje ještě zoufalý muž pohřešované.

 

 

 

jany ( 20. srpna 2016 23:05 )

jestli mela problem s alkohole, kdo vi, jak na tom je. a jestli takhle mizela casto...

hanka666 ( 20. srpna 2016 22:54 )

Má to spojitost s tím třídním srazem. Manželovi poněkud mlžila a nebyla sama.

y1xcvbnm ( 20. srpna 2016 21:49 )

 třeba potkala na srazu bývalou lásku z dob studijí a zmizela s ním, možné je všechno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání