Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na Plzeňsku se zřítil vrtulník: Zemřeli dva lidé

Autor: ljš, ČTK - 
16. srpna 2016
16:38

Mezi Kaznějovem a Rybnicí na severním Plzeňsku se odpoledne zřítil vrtulník, který dopadl do pole. Podle prvotních informací na místě zemřel pilot i jeden spolucestující.

Nehoda se stala kolem 15:30, stroj dopadl asi 300 metrů daleko od Rybnice. Nehodu potvrdili také hasiči. Záchranáři jsou na místě, bližší informace zatím nejsou k dispozici.

Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby potvrdil úmrtí dvou lidí. "Poranění byla natolik devastující, že nebylo možné zatím určit pohlaví ani věk osob," řekl.

Podle starosty Rybnice Tomáše Kozla havaroval zřejmě menší soukromý vrtulník na posekaném poli nedaleko areálu firmy Best. "Na místě jsou hasiči a policie, která místo zapáskovala a nepouští tam," řekl. Nebylo vidět, že by z místa nehody stoupal kouř, dodal.

Mluvčí hasičů Pavla Jakoubková doplnila, že na místo vyjeli hasiči z Plas a dobrovolní hasiči z okolních obcí. Stroj po nehodě nehořel. "Na místo nyní míří odborníci na vyšetřování leteckých nehod, kteří si místo převezmou. My budeme zajišťovat okolí a vyčkávat na pokyny vyšetřovatelů," řekla.

Nehoda se stala nedaleko letiště v Plasích. Podle jednoho z členů aeroklubu tam odtud startoval soukromý čtyřmístný vrtulník.

heleklidek ( 16. srpna 2016 23:12 )

robinson na pí.u

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání