Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena přinesla v Kopřivnici do lékárny mrtvé miminko: Nemělo žádné zranění, řekla svědkyně

Autor: ljš - 
16. srpna 2016
15:48

Obrovský šok prožili v úterý ráno zaměstnanci lékárny v Kopřivnici na Novojičínsku. Žena tam totiž v náručí přinesla miminko bez známek života. Údajně už mělo na tělíčku posmrtné skvrny, takže bylo mrtvé delší dobu.

„Můžeme potvrdit, že jsme v úterý v ranních hodinách přijali oznámení o úmrtí pětiměsíčního dítěte, ke kterému došlo na Novojičínsku. Policie zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Další okolnosti případu policie dále prověřuje,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Podle deníku Právo mělo děťátko na sobě již posmrtné skvrny. Bylo tedy už mrtvé delší dobu a zaměstnanci lékárny tak neměli nejmenší šanci ho oživit.

Žena zřejmě chtěla jít s dítětem do zdravotnického zařízení, v jehož budově se lékárna nachází. „Dětská ordinace byla v té době ještě zavřená, proto šla rovnou k nám. Byla v šoku. Říkala, že syn nedýchá. Žádného zranění jsme si nevšimli. Je možné, že chlapec zemřel na syndrom náhlého úmrtí kojence. Nejdříve moje kolegyně a postupně i přivolaní lékaři ze střediska a záchranné služby se snažili dítě oživit. Bohužel marně,“ řekla serveru iDnes.cz vedoucí lékárny Barbora Bělunková.

V případu teď bude nařízena soudní pitva, která by měla objasnit, jak miminko zemřelo.

juuuhele ( 16. srpna 2016 18:34 )

Lidi při vedrech nepřikrývejte děti dekou, strašně rychle se přehřeje organizmus a to je smrtelné. Chudák matka, myslela, že dítě spí...hoooodně sil.

vosavopruz ( 16. srpna 2016 16:03 )

Dobrodružství je šampaňským vínem v našem životě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání