Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie dopadla znásilňovače z Karlovarska: Jeho fotka zavařila „Shrekovi“ z Big Brotheru

Davida Šína (vpravo) si lidé pletli s mužem podezřelým z pokusu o znásilnění dívky.
Davida Šína (vpravo) si lidé pletli s mužem podezřelým z pokusu o znásilnění dívky.  (Autor: Týdeník Policie a archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
14. srpna 2016
10:50

Nejenom ženy na Karlovarsku, ale také vítěz realityshow Big Brother David Šín (36) si mohou oddechnout. Policie dopadla muže, který je podezřelý z pokusu o znásilnění. Fotografie muže, kterou zveřejnila policie, nadělala navíc řadu problémů právě Šínovi alias Shrekovi, kterému byl muž velmi podobný.

K pokusu o znásilnění došlo 22. července u silnice mezi Rýžovnou a Hřebečnou na Karlovarsku. Devětadvacetiletý Němec čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby, informovala ČTK krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Podezřelý cizinec byl v sobotu krátce po půlnoci policisty zadržen a převezen na policejní služebnu. Kriminalisté ho obvinili ze spáchání zločinu znásilnění ve stadiu pokusu a podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ uvedla Týřová. Za znásilnění mu tak v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Po násilníkovi pátrali policisté od 22. července. Tehdy k ženě, která stála na silnici u svého kola, přijel autem neznámý muž, vystoupil z vozidla, chytil ženu za ruce a snažil se ji odtáhnout směrem k lesu. Aby nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa dlaní.

„Po několika metrech ji povalil na zem, kde se ji snažil osahávat. Vyděšená žena se aktivně bránila a muže při tomto kousla do prstu. Vzhledem k tomu, že se domnívala, že se jedná o německy hovořícího muže, začala na něj v německém jazyce křičet, aby ji nechal být,“ popsala Týřová.

Poté pachatel ženu pustil a řekl jí, aby nikomu nic o tom, co se stalo, neříkala. Z místa utekl zpět ke svému vozidlu a odjel. Poškozená poté z místa utekla zpět k silnici, kde vyhledala pomoc.

Shrek a znásilňovač: Podoba čistě náhodná

Policii hledání podezřelého ztěžovalo také množství telefonátů od lidí, kteří v identifikační fotografii „poznali“ vítěze realityshow Big Brother Davida Šína. Také Šínovi mnoho lidí volalo, že ho hledá policie.

Šín se okamžitě obrátil na policii s žádostí, aby jeho fotografii ze systému vymazali. Podle policejní mluvčí nejde ve skutečnosti o jeho fotku ze soutěže, ale o sestavený identikit, který se Shrekovi jen podobal.

„Ten identikit se skládá na základě rozhovoru, nelze vzít cizí fotku místo identikitu. To není možné,“ řekla mluvčí Kateřina Böhmová a doplnila: „Ale může se stát, že je ten identikit někomu podobný. Pán má smůlu, že je zrovna podobný tomu identikitu. Není první ani poslední člověk, kterému se to stalo.“

dingous ( 14. srpna 2016 20:30 )

No ty krááááááááávo Ganzo , ty máš zase dost nech už ten chlast na pokoji

jarys5 ( 14. srpna 2016 19:06 )

Přesně tak, stává se to mnoha lidem, kteří mají svého dvojníka

moiaza ( 14. srpna 2016 17:59 )

 Vsadm boty, že šlo o Havlovo dítě.

semir88 ( 14. srpna 2016 17:57 )

A jak teda skutěčně vypadá ten znásilnovač? Jeho fotka by nebyla?

vosavopruz ( 14. srpna 2016 16:35 )

to je ta naše demokracie

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání