Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pštros děsil řidiče na D1: Policisté ho chytli do služební blůzy

Autor: čad - 
12. srpna 2016
21:36

Více než hodinu držel v šachu jeden z dálničních policistů ve čtvrtek dopoledne u dálničních svodidel na kilometru 143 dálnice D1 ve směru na Brno odchycenou a znehybněnou pštrosí samici.

„Přes hlavu, aby se zklidnila, jí policisté přehodili služební blůzu,“ líčil nevšední odchyt pštrosa Nandu pampového šéf záchranné stanice zvířat v Pavlově na Havlíčkobrodsku Zbyšek Karafiát.

Ten neskrýval obdiv nad úspěšným zákrokem policejní hlídky a pštrosa si od mužů zákona převzal do své další péče. „Sto padesát centimetrů vysoký a více než dvacet kilogramů vážící pštros dokáže svými běháky vážně zranit člověka. Navíc jeden z policistů na samici musel doslova sedět více než hodinu, do našeho příjezdu,“ popsal nebezpečný policejní zákrok Karafiát.

Pštrosa si v blízkosti dálničních svodidel všimli projíždějící motoristé a zalarmovali policisty. „V případě, že by policisté nezasáhli, hrozilo, že pštros způsobí na dálnici hromadnou dopravní nehodu. Naštěstí nikdo nebyl zraněn,“ informovala Blesk mluvčí policie Dana Čírtková.

naidka ( 13. srpna 2016 09:47 )

Nejlepší bylo, jak si spletli koně se zubry.

majojo ( 13. srpna 2016 08:59 )

Tak tuhle nevědomost bych jim odpustila, na rozdíl od toho, že podle nich bývá velryba ryba. Já bych teda taky nevolala policajtům, že po dálnici pobíhá nandu pampový, normálně bych řekla, že tam je pštros.

naidka ( 13. srpna 2016 08:33 )

Tohle mě taky napadlo - že ohrožoval.

skaara ( 12. srpna 2016 22:57 )

Nandu pampový NENÍ PŠTROS, je to je NANDU PAMPOVÝ z čeledi NANDUOVITÝCH. Žije v Jižní Americe, kdežto pštros v Africe. A společné mají jen to, že jsou to oba běžci, ale jinak nic. Ale co chtít po nevzdělancích z žumpy zvané Blesk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání