Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ve vlaku RegioJet zemřel cestující: Nefungovala klimatizace

Ve vlaku RegioJet zemřel cestující: V kupé bylo horko, nešla totiž klimatizace.
Ve vlaku RegioJet zemřel cestující: V kupé bylo horko, nešla totiž klimatizace.  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
8. srpna 2016
16:25

Jako souhru nešťastných okolností popisuje úmrtí cestujícího ve vlaku společnosti RegioJet její mluvčí. Muž utrpěl pravděpodobně infarkt. Ve voze v tu dobu bylo podle všeho kvůli nefunkční klimatizaci horko.

K události došlo ve čtvrtek večer na Slovensku. Cestující ještě spolu se třemi dospělými a třemi dětmi z Čech dobíhal vlak ve stanici Vrútky. Uvnitř se mu ale náhle udělalo nevolno a zkolaboval. Ve stanici Ružomberok byla už ve vlaku záchranka. Oživit se ho ale nepodařilo.

Celou událost serveru iDnes.cz potvrdil i mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Jednalo se zřejmě o souhru nešťastných okolností v kombinaci s celkovou zdravotní indispozicí cestujícího – celá událost nás mrzí, je nám jí moc líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedl Ondrůj.

Muž podle všeho trpěl cukrovkou a vysokým krevním tlakem. A ve voze, kam muž se skupinkou Čechů nastoupil, v parném čtvrtečním dni nešla klimatizace. Teplota podle všeho nebyla ideální – podle serveru iDnes.cz bylo i v osm večer ve voze 35 až 40 °C!

„Klimatizace nefungovala, běžela pouze ventilace. Což znamená, že do vagonu byl vháněn vzduch z venku. Teplota ve voze nebyla optimální, ale současně odpovídala tomu, že bylo 20:30 hodin večer,“ doplnil Ondrůj. „Cestující byl ve voze krátce – jen cca pět minut. Sedl si na místo a při úvodním roznosu vody po odjezdu z Vrútek zjistil stevard, že klientovi je nevolno.“ Dopravce věc vyšetřuje interně.

.krakonos5oo. ( 9. srpna 2016 10:40 )

Za kterou firmu kopeš?

borad ( 9. srpna 2016 01:12 )

Ještě štěstí, že autobusem do zahraničí nejezdím. Mám jenom takovou zkreslenou představu z filmu Účastníci zájezdu. Předpokládám, že u pumpy se stavilo kvůli dojití si na WC. Zaráží mě ale, že píšete, že vám nedovolili jít koupit si pití... jak je to vůbec proveditelné v praxi, někomu nedovolit zajít si pro pití, pokud už autobus stojí? Přijde mi to, promiňte, docela vtipné... Přeci se jako dospělý člověk nebudu dovolovat někoho, jestli si smím zajít pro pití... když už stojíme, tak tam prostě zajdu a koupím ho. To tam ty cestující drží v autobuse násilím? A jak si pak dojdou na ten záchod? Není to nic proti vám, vážně mě to zajímá

mim33 ( 9. srpna 2016 00:00 )

Nefungující klimatizace je u RegioJetu běžná praxe, podobně bývá v Jančurových autobusech WC mimo provoz atd. Po špatných zkušenostech jsem přestal služeb téhle firmy využívat. Jančura je veliká slibotechna, ale skutek utek.

dyskrymynaclja ( 8. srpna 2016 22:15 )

pokud měl infarkt,tak by ho dostal i v lednici.Jen snaha počkodit RJ

pavel215_klafunda ( 8. srpna 2016 19:37 )

Měli jste mu nakopat pr.del hned na místě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání