Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češi, kteří v Německu přepadli a týrali tři seniory, míří před soud

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, ljš - 
5. srpna 2016
10:57

Trojice Čechů stane na podzim před německým soudem za násilné loupežné přepadení a těžké ublížení na zdraví, kterého se podle obžaloby dopustila loni v září v bavorském Weidenu. Podle portálu Onetz.de je podezřelým mužům 34, 39 a 44 let.

Trojice se podle obžaloby loni 17. září po osmé hodině večer vloupala do domu postarší rodiny. Narazila přitom na jeho obyvatele – 71letého muže, jeho 68letou ženu a její 89letou matku. Všechny tři podle policejního vyšetřování svázala, zbila a vyhrožovala jim smrtí.

Pod ještě větší tlak se je podle obžaloby snažili Češi dostat tím, že jeden z mužů bodal nožem jen těsně kolem hlav obyvatel domu. Trojice, která v domě ukořistila cennosti v hodnotě 20 000 eur (540 000 korun), prý také k zastrašování, jímž se chtěla domoci dalšího majetku, použila falešnou zbraň.

 

Dům pachatelé opustili až asi po čtyřech hodinách. Jeho obyvatelům během této doby způsobili četná zranění, včetně otřesů mozku, řezných ran nebo zlomených kostí.

Server Onetz.de uvedl, že nejmladší z Čechů pracoval jako automechanik v Plzni, další byl v plzeňském okrese zaměstnán u bezpečnostní firmy a nejstarší z trojice byl hostinským v okrese Cheb. Trojici zatkla policie v Česku, úřady ji posléze vydaly do Německa.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání