Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dobrodinec Jiří (†45), který odkázal své jmění útulkům: Sebevraždu spáchal kvůli samotě?

Autor: ljš - 
5. srpna 2016
05:00

Všechno, co měl, rozdělil mezi zvířecí útulky a pak spáchal sebevraždu. Dobrodinec Jiří P. (†45) si přitom vše předem pečlivě naplánoval. E-mail, ve kterém závěť svým dědicům poslal, načasoval tak, aby přišel až po jeho smrti. Proč se ale k zoufalému činu rozhodl?

„Panu Jiřímu P. bylo pouhých 45 let, když se rozhodl, že jeho cesta na tomto světě pro něj končí. Dovolte nám tímto uctít památku tohoto (pro nás do včerejška zcela neznámého) nesmírně šlechetného člověka, který i přes své nekonečné zoufalství myslel na pomoc zvířatům v nouzi a odkázal jim veškerý svůj majetek. Odpočívejte v pokoji, Pane Jiří. Myslíme na Vás s veškerou úctou,“ napsali ve čtvrtek na svůj Facebook zaměstnanci útulku Dogpoint, kterému zesnulý dobrodinec odkázal 105 tisíc korun.

O svém skutku je informoval posmrtně e-mailem, který obsahoval dopis na rozloučenou a také několikastránkovou závěť, v níž vyjmenoval asi desítku organizací, kterým své jmění rozdělil.

Podle informací Blesku Jiří ve svém e-mailu důvod svého rozhodnutí přímo neuvedl. Z textu ale vyplývalo, že neměl nikoho blízkého a cítil se být na světě sám. Možná právě proto si pak za cíl své dobročinnosti vybral opuštěná zvířata. „Konkrétně to nenapsal, ale zmiňoval se o několika pejscích, které měl v životě rád. Takže asi proto si vybral právě útulky,“ vysvětlila ředitelka obdarovaného útulku Michaela Zemánková.

Přestože Jiří zřejmě zemřel osamělý, zapomenut po své smrti nebude. V Dogpointu mu chtějí zřídit pamětní desku, která by jeho čin připomínala.

Znali jste Jiřího P.? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na tel. 724 014 586

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání