Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Kolínsku zasáhl proud dva muže: Jeden má popáleniny na 75 procentech těla

Autor: ljš, nec - 
4. srpna 2016
12:18

V areálu zemědělského družstva v Chrášťanech na Kolínsku popálil elektrický proud dva muže. Jeden utrpěl těžká zranění, druhý středně těžká. Oba přepravila záchranná služba do vinohradské nemocnice.

Těžce zraněný muž má popáleniny zhruba na 75 procentech povrchu těla, a to druhého a třetího stupně. „Byla nutná intenzivní péče, byl připojen k plicní ventilaci a poté letecky transportován do vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Druhý muž byl popálen na 25 procentech povrchu těla, je též v nemocnici na Vinohradech.

Podle mluvčího Jaroslava Gabriela hasiči měli událost nahlášenou krátce před 10:30, a to jako blíže neurčený výbuch. „Vyjeli jsme tam s předpokladem, že tam mohlo dojít i k zahoření a požáru, což se následně vyloučilo,“ řekl mluvčí. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, jedna profesionální a dvě dobrovolné. Operační středisko povolalo na místo rovněž zástupce ČEZ distribuce, aby tam zjistili příčinu, případně odpojili elektřinu a zajistili další úkony, aby byl provoz bezpečný, dodal Gabriel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání