Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potopení přívozu na Slapech: Herec Vladyka zachránil mámu s miminkem (5 měs.)

Autor: ljš - 
2. srpna 2016
11:25

V náručí držela svou holčičku a zoufale volala o pomoc. Paní Radka byla jednou z pasažérek cestujících na přívozu, který se v sobotu potopil na vodní nádrži Slapy. Život jí i dceři zachránil herec Miroslav Vladyka.

V momentě, kdy k tragédii došlo, bylo na přívozu nejméně padesát lidí. Právě v tom je zřejmě kámen úrazu, protože kapacita plavidla je o 17 lidí nižší. Nehodu tak mohlo způsobit jeho přetížení.

Když se paní Radka dostala do vody, řešila jediné, zachránit svou pětiměsíční dceru Terezku. Voda jí přitom sahala až po ramena. „Měla jsem strašný strach. Každá máma mě pochopí, jaký to byl pocit,“ plakala v reportáži televize Nova.

„Hlavičku naštěstí měla nad vodou, pak už jsme jenom křičely. Já křičela, že mám dítě,“ popsala chvíle hrůzy.

Video  Svědectví muže z potopeného přívozu  - Blesk - Jakub Poláček
Video se připravuje ...

Pomoci se jí naštěstí dostalo poměrně rychle. V sobotu se totiž na Slapech konaly závody plachetnic a na místě tak bylo mnoho lidí i plavidel.

Paní Radku s Terezkou nakonec zachránila známá tvář - herec Miroslav Vladyka. Ten je známý svou vášní pro jachting a dosáhl v něm již také řady úspěchů. „Chtěla bych mu tímto moc poděkovat, dceru jsme mu pomocí pana záchranáře podali na loď, byl úžasnej,“ řekla paní Radka. Sám herec se k záchraně odmítl vyjádřit s tím, že to považuje za samozřejmost.

Serlifa ( 3. srpna 2016 20:02 )

Úplně nesnáším,jak jsou někteří lidi sprostí ...A všem co tady nadávají bych to přála taky.Jen si to zkuste chytráci,tady děláte frajery a ve vodě nebo na břehu by jste brečeli jako želvy.... co teprve kdyby se vám přitom někdo utopil....zamyslete se nad sebou v těch svym miniaturních makovicích.Amen

Serlifa ( 3. srpna 2016 19:51 )

Iri0121 - paní nejspíš myslela,že byla ve vodě po krk ponořena, v těchto místech je cca 40 m hloubka,takže váš komentář je dost mimo.A vím to,přívozem jezdím....

dietr ( 2. srpna 2016 22:36 )

Toho chlapa znám, je to polda, viděl jsem ho v televizi,fakt

Lucio1 ( 2. srpna 2016 20:41 )

Já myslím že by to přívoz zvládnul., pokud by Češi nebyli tlustý jak prasata..

kerloss ( 2. srpna 2016 17:41 )

da se plavat oblecenej a neni to nic svetoborneho,jen ta elektronika je v prcicich. plavat musim umet. kdyz delam to co delam a nejen plavani.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání