Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z Věznice Odolov uprchl další vězeň: Trestanec zmizel z pracoviště

Policie pátrá po uprchlém vězni z Odolova odsouzeném za podvod.
Policie pátrá po uprchlém vězni z Odolova odsouzeném za podvod.  (Autor: Policie)
Autor: ČTK, lm - 
1. srpna 2016
14:18

Již třetí vězeň letos uprchl z Věznice Odolov na Trutnovsku. Čtyřiačtyřicetiletý Hynek Chromec v sobotu uprchl z nechráněného pracoviště v Úpici na Trutnovsku. Předchozí dva uprchlé vězně policie našla hned druhý den.

Hynek Chromec si trest za úvěrový podvod odpykával ve věznici v Odolově na Trutnovsku. Trest mu měl skončit v září 2019. Mimo věznici muž pracoval s několika dalšími odsouzenými. ČTK to dnes řekla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová. Ti však na pracovišti zůstali.

Hledaný vězeň je 175 centimetrů vysoký, má střední postavu, šedomodré oči, tmavé vlasy ostříhané na ježka a vyhnilé zuby. Na sobě měl vězeňský pracovní oděv šedomodré barvy. Policie nevylučuje, že se během útěku mohl někde převléknout. Informace o hledaném mohou svědci zavolat na linku 158.

Policie pátrá po uprchlém vězni z Odolova odsouzeném za podvod. Policie pátrá po uprchlém vězni z Odolova odsouzeném za podvod. | Policie

Odolovská věznice patří k nápravným zařízením s dozorem a dohledem. Umísťují se do ní odsouzení, kterým soudy vyměřily jen krátké tresty, protože spáchali méně závažné trestné činy.

Naposledy z odolovské věznice uprchli v polovině května dva vězni. Policie je zadržela druhý den na Broumovsku na Náchodsku.

Samo ( 20. září 2016 16:15 )

Když nevíš o co se jedná, tak se k amnestii vůbec navyjadřuj. Na svobodu se dostali pouze zlodějíčkové a pachatelé nedbalostních trestných činů a bylo zastavené stíhání těch trestných činů, které probíhalo 10 a více roků a policie a soudy nebyly schopné obviněným prokázat vinu a odsoudit je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání