Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče zemřeli, dcerka (3) má zranění hlavy: Viníkem mladá řidička (26)?

Autor: shp, ČTK, sch, lm - 
1. srpna 2016
11:01

Při tragické dopravní nehodě na Klatovsku u Horažďovic zemřeli v neděli při autonehodě dva lidé. Jejich tříletou dceru s vážným zraněním přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice Plzeň. Nehodu podle dosavadního vyšetřování policie zavinila 26letá řidička BMW, která jela v protisměru.

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli večer u Horažďovic. V jednom z automobilů zahynuli dva lidé a bylo vážně zraněné tříleté dítě. Podle dosavadního vyšetřování policie nehodu zavinila 26letá řidička BMW, která jela v protisměru. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy, nezvládla řízení a vozidlo uvedla do smyku, řekla ČTK policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

„Již na rovném úseku přejela do protisměru (ve směru od Defurových Lažan na Velký Bor), kde čelně narazila do osobního automobilu značky Peugeot, který řídil 42letý muž,“ uvedla. Ten i jeho o rok starší manželka na místě zemřeli. Podle mluvčí krajské záchranky Lenky Ptáčkové asi tříleté dítě s úrazem hlavy přepravil vrtulník na jednotku intenzivní péče plzeňské fakultní nemocnice. Řidička BMW, u níž byl vyloučen alkohol, i její spolujezdec vyvázli bez zranění. „Nehodu stále šetří klatovští kriminalisté,“ dodala Jiroušková.

„Dítě je u nás hospitalizováno. K jeho zdravotnímu stavu se nebudeme více vyjadřovat,“ uvedla mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Gabriela Levorová. Podle informací ČTK se ho lékařům podařilo zachránit.

Nehoda se stala v neděli po 20:00 na silnici druhé třídy číslo 188 z Horažďovic přes Nepomuk do Plzně. Provoz tam byl až do 01:30 uzavřen nebo řízen kyvadlově. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

cassiuss ( 8. srpna 2016 11:03 )

Ajej taková autonehoda, to je vždycky smutný. Nejsmutnější ale je že ty auta pak budou v esách prodávat jako nehavarovaná, první majitel, servisní knížka... to známe

Pedik ( 2. srpna 2016 17:46 )

Tady plným právem platí,že auto je nabytá zbran.Sám mám 3 děti a jezdím se zataženým zadkem,když vidím jaký bezmosci jezdí na silnicích.Souhlasím,že by měl být trestem pro viníka,doživotním placením veškerých výloh,těch nebohých dětí.Oni jim sebrali rodiče.Mohl jsem to být já,nebo vy, kdo máte děti.Za to by měli být ty nejtvrdší tresty.Cítím stěmi dětmi.Myslete za volantem.

barunka172 ( 2. srpna 2016 10:33 )

Možná ta holka ani neřídila. Prý je její spolujezdec známá firma, několik zákazů řízení, několik zaviněných vážných nehod atd...Na místě neštěstí byli chvíli sami, nic se jim nestalo, tak se mohli domluvit a holka to vzala na sebe...

moiaza ( 1. srpna 2016 21:33 )

 K tomu není co dodat. Řidička 26 let v BMW. Určtě velmi zkušená a sebejistá. Naprosto dokonalá pro rychlou jízdu. Jak jednoduše jde udělat za vteřinu z dítěte sirotka. S podobnými řidiči jsem se setkával ještě nedávno téměř denně. Ještě že jako důchodce jsem za volantem minimálně.

evamarie ( 1. srpna 2016 20:24 )

doma zůstali ještě další 3 děti.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání