Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Na Slapech se potopila loď s až 60 lidmi, policie vyšetřuje nehodu jako obecní ohrožení

Autor: ČTK, shp - 
31. července 2016
15:49

Policisté vyšetřují sobotní nehodu lodního přívozu na vodní nádrži Slapy jako obecné ohrožení z nedbalosti. Oznámil to mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Plavidlo se poblíž Živohošti odpoledne začalo potápět. Na palubě bylo 50 až 60 lidí, nikdo nebyl zraněn a všichni se dostali včas na břeh. Majitel přívozu však tvrdí, že na něm bylo mnohem méně lidí.

Loď začala nabírat vodu při cestě od staré části Živohošti k nové, lidi z plavidla pomohli evakuovat dobrovolníci z okolí a záchranáři. Přívoz se úplně nepotopil.

Hasiči hlášení o nehodě dostali krátce před 14:30. Z přívozu se jim podařilo vyčerpat vodu a přitáhli ho ke břehu. Nehodu podle nich mohlo způsobit přetížení plavidla. Na místo mířil vrtulník záchranné služby, byl ale odvolán.

Podle provozovatele přívozu čeká plavidlo odčerpání zbylé vody a oprava, provoz lodní dopravy se tak obnoví nejdříve příští týden. Přívoz u Živohošti přepravuje lidi, kočárky a bicykly. Podle webu Slapské přehrady je v provozu od června do srpna.

Majitel přívozu však tvrdí, že na něm v době potopení bylo mnohem méně lidi. „Vezl jsem 33 lidí,“ řekl TV Prima. Podle dosavadního zjištění policie i svědků na něm však bylo osob mnohem více. "Ten přívoz byl přelidněný," řekla Aktu.cz svědkyně.

Video  Svědectví muže z potopeného přívozu.  - Blesk - Jakub Poláček
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání