Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pád holčičky (†3) z vlaku u Olomouce: Někdo dveře špatně zavřel, tvrdí České dráhy

Autor: ljš - 
29. července 2016
20:28

Dveře rychlíku Galán, ze kterého v neděli vypadla tříletá holčička, měly blokování! Podle Českých drah tak k neštěstí došlo tak, že je někdo z cestujících správně nedovřel.

Podle svědků se tragédie udála v momentě, kdy šla holčička v doprovodu matky a sestry na záchod. Neštěstí se pak odehrálo během vteřiny a matka mu zřejmě nemohla vůbec zabránit. Podle jedné z vyšetřovacích verzí mohl otevřít dveře podtlak.

K otevření dveří by ale nedošlo, kdyby byly správně zavřené. Podle vyjádření mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského pro Olomoucký deník byla totiž většina dveří blokovaná a ve vagonu pro cestující s dětmi, ve kterém rodina jela, tomu tak bylo určitě.

Dráhy se proto domnívají, že někdo dveře špatně zavřel. Žádná kontrolka, která by na takový problém upozornila, ale ve vagonu bohužel není.

Video  Holčička (3) vypadla ze dveří jedoucího rychlíku. Nehodu nepřežila.  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...


Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/dvere-v-rychliku-byly-blokovane-ujistuji-cd-po-nestesti-20160729.html

Andy07 ( 15. března 2017 20:37 )

A ty si asi nikdy nejel ve vlaku co ? Pokud matka sla se svými dvemi dětmi na záchod za jízdy tak, jen pro mne je casto tezke jít normálně aniž bych se otloukla o stěny vlaku, protoze stací jen malá zatácka na kolejích a okamzite to s tebou mává ze strany na stranu a pokud vím tak lide maji jen dve ruce a jestli pridrzovala sebe a strídave jeste deti tak ji jedna ruka scházela, potom jestly se dvere otevrely a díte zavrávoralo jeste ten sok ze vubec se ty dvere otevrely tak bych chtela videt tebe jak by jsi tuto situaci zvládl !!! chce tady soudit ubohou zenu jen pro to ze není chobotnice....

bublinaja ( 2. srpna 2016 18:01 )

oxygene.p: póvl a lůza jste tady evidentně vy. A to, že "myslíte", to je váš omyl...evidentně nemáte čím!

evamarie ( 30. července 2016 15:53 )

jasně..... ty můžou v tomhle státě vlastně za vše....

evamarie ( 30. července 2016 15:45 )

když je můžou cestující sami otvírat, tak je můžou i sami zavřít. dřív to lidem nevadilo, dnes by chtěli dojet autem až k vlaku... líní jak veš a neschopní cestovat.a pokud se jim nelíbí, že dveře mají za sebou zavřít, tak můžou ještě jet autem, na kole či busem...jo, na kole musí šlapat sami, u auta musí dveře taky zavřít sami...tak jedině autobus. a že nejezdí? tak co jiní dopravci, že by si vzali méně výdělečné tratě? to asi né. to by se lidi nedoplatili... neschopní , líní a umrčení. zůstaň te doma...ostatním bude lépe.

hirosk ( 30. července 2016 09:24 )

"To bych ten podtlak ve vlaku, který ji vyrve dítě z ruky, chtěl vidět " - radsej nechci, mne sa to stalo v rychliku 120km/h stal som pri dverach a drzal sa tyce. Bola este zima, fujavica. Tie dvere nebolo vidno ze sa otvorili, jednoducho buchli, boli dokoran a vsade vietor a sneh. Nie som ziadny tajtrlik ale teda sa mi nohy polomili co to bola za rana...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání