Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Transsexuálové o vražedkyni z Anděla: Změna pohlaví nemohla mít na vraždu vliv

Autor: idh - 
29. července 2016
17:30

Nevěděla, jestli chce být muž, nebo žena. V takové situaci šla Michaela S. (33) zabíjet do hypermarketu na pražském Smíchově. Blesk oslovil dva transsexuály, kteří sami změnou pohlaví prošli. Jsou přesvědčeni, že probíhající změna pohlaví neměla na hrůzný čin vražedkyně vliv.

Případ »bestie ze Smíchova« Michaely S. vzbudil rozruch i v komunitě transsexuálních lidí. Ti se bojí, že si veřejnost spojí jednání vražedkyně s řešením pohlavní identity.

„Ona nevěděla, co se sebou, na mě to spíš působí jako nějaká schizofrenie než jako transsexualita,“ říká Jaroslava Brokešová (51), která během pěti let absolvovala řadu testů a vyšetření, než se v roce 2003 stala díky operaci naplno ženou. „Pokud Michaela S. během této doby několikrát, nebo jen jednou, změní názor, lékaři by si podle mého měli říct, že tam něco není v pořádku,“ myslí si Brokešová. Podle ní je jasné, že kdyby byl hlavní problém v potřebě změnit pohlaví, Michaela S. by se především snažila celý proces dokončit.

Michaela S. sice procházela změnou pohlaví, vystupovala jako muž a užívala hormonální přípravky, přesto ale v posledních letech opakovaně váhala, jestli chce být muž, nebo žena. Takové změny postojů jsou neobvyklé.

„Skutečný transsexuál má o nesouladu těla a vnímání sebe sama jasno brzy. Nejasnosti u Michaely S. měl odhalit sexuolog, ke kterému docházela,“ je přesvědčený Michael Richter (25). Sám býval ženou. „Já jsem se po hormonech nezměnil vůbec. Agrese u ní musela být vrozená,“ dodal Michael.

Michael Richter (25)

Ještě jako Jana vyrůstal na vesnici a dlouho nerozuměl svým pocitům. Dvěma operacemi (v září 2015 a v lednu 2016) dokončil svou proměnu a dnes už je spokojeným mužem. V novém těle je šťastný, má partnerku a nikdy neuvažoval, že by chtěl žít jinak.

Michael Richter (25) Michael Richter (25) | Foto Blesk – Martin Přibyl, Karel Kopáč, archiv Blesku

Jaroslava Brokešová (51)

Ještě jako muž po vojně vstoupila do manželství, má dvě děti. Chirurgický zákrok podstoupila 17. června 2003. Je pražskou řidičkou tramvaje, má výborný vztah se svými dětmi.

Jaroslava Brokešová (51) Jaroslava Brokešová (51) | Foto Blesk – Martin Přibyl, Karel Kopáč, archiv Blesku

jarka99 ( 30. července 2016 06:29 )

Jaroslava Brokešová soukromeneresti.wbs.cz

Nekdo ( 30. července 2016 00:08 )

No pani vy mate projev jako nekdo, kdo z tech Bohnic zrovna utekl nebo tam bude brzy hospitalizovan a to ne dobrovolne. Nebo ma jen klavesnice v tom horku prujem?

aaobcanka ( 29. července 2016 18:23 )

Od "ostrelovacka"28.7.2016 : Pan Hollý (ODS) se zřejmě mstí těm, kteří píší (nebo souhlasí s texty) o "jeho" Bohnicích pravdivě. Také jsme měli v blázinci v Bohnicích příbuzného s demencí. A tak to bylo, jak píše "aaobcanka". Nekrmení a navíc velké dávky sedativ, aby Alzheimeři zaspali hlad, aby umírali "v klidu", leží ve výkalech v plenách, aby umírali rychleji i zásluhou opruzenin, neléčeni - nakaženi svrabem, očními záněty atd., aby i nemoci je ve spánku pomohly "dodělat". Pane Hollý, toto je pravda, zažili jsme to na vlastní oči, ale kvůli vám k soudu chodit nemíníme ! Vyhrál byste tak, jako všichni tzv. gauneři v ČR s prachama a mocí ! Na rozdíl od vás nevládneme megalomanské nemocnici, ani celorepublikovému psychiatrickému spolku, kde jste byl šéfem a nyní jste podšéfem ! Všichni vaši minulí i budoucí kamarádi z PČR Praha 8, st. zastupitelství a soudu potřebují ke své práci psychiatrické posudky. Kdo asi vyhraje, pokud nás udáte ? Skončila svoboda slova !!! Jste horší s vaší ODS, než byla KSČ. Takže platí to, že vše odvoláváme, není to realita, jsme lháři - a to snad ještě není trestné. Nic není pravda, takže nás nechte žít. Jste zlý, nenávistný, mstivý narcis, který tzv. přitáhnul ze slovenské zemljanky a stoupla mu sláva do hlavy ??? Proberete se, laskavě ? A otázky snad ještě nejsou trestným činem, rozumíme si, pane Hollý ???

aaobcanka ( 29. července 2016 18:18 )

1) Teď p.Hollý pustil z Bohnic tuto vražedkyni Míšu, přestože mu opakovaně tvrdila, že bude vraždit. Kdo je víc vinen ? 2) Před tím p.Hollý, schovaný za nemocnici, tzv. udal údajně x lidí za pravdivé texty, zveřejněné zde a jinde ?? Jedním udaným je údajně invalida, který texty nepsal, ale p. Hollý mylně usoudil (pan detektiv ?), že je invalida autorem. Invalida dostal texty od p.Hollého před soudem. Jsou o tom, že údajně : PNB týrá Alzheimery hladem (vakuově balené jídlo Alzheimerů si nosí prý sestry domů), Alzheimera musíte krmit min. 10 min., zapomíná i jíst, a sestrám je cizí člověk prý lhostejný, dále Alzheimery sestry nepřebalují, nechají je i 6 h ve výkalech, a neléčí svrab, oční záněty, opruzeniny aj. a mega-dávkami sedativ Alzheimery uspávají, aby umírali hlady "v klidu". To vše proto, aby je údajně utýrali k smrti. A invalida tomu pouze věří a p. Hollý je tak "nenasytný" při své mzdě třeba 100 000 Kč/měs., že jako pomstu za víru invalidy v něco napsaného na webu žádá po invalidovi nejen omluvu, ale i 100 000 Kč pokutu, a to jde o lživé nařčení invalidy. Kdo asi jakýkoliv soud s p.Hollým vyhraje ? Občan, nyní invalida s dítětem na krku, nebo šéf Bohnic (PN a současně podšéf a býv. šéf všech psychiatrů v ČR ?? Když všichni policisté, st. zástupci i soudci stále potřebují znalecké posudky od psychiatrů, tj. podřízených p.Hollého ? SVOBODA SLOVA SKONČILA ! Volme ANO Babiše, Okamuru SPD a KSČM ! PS: Pane Hollý, udáváte nevinné ?? Raději vše anulujeme, abyste neměl další starosti s dokazováním u soudu. Psali jsme toto, ale nic není pravda, lžeme. A lež snad není trestná, že ? Pokud ano, máme tady větší totalitu než za bolševika. Vy a vaše ODS jste horší, než byli komunisti. Zastrašujete lživým udáváním, aby náhodou někdo nenapsal pravdu o tzv. zvěrstvech na lidech ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání