Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tábor hrůzy na Litoměřicku: Děti spaly na prknech a měly hlad

Autor: uá - 
28. července 2016
18:35

Útokem včera vzali rozzlobení rodiče ranč v Třebušíně na Litoměřicku, kde jejich děti trávily prázdniny u koní. Znepokojily je zprávy od praktikantek, které tvrdily, že jde o tábor hrůzy. Na místě se ukázalo, že nebyly daleko o pravdy.

Praktikantky se pohádaly s vedoucím. Z tábora pak odjely, vedoucí tvrdí, že je vyhodil. Ještě předtím ale stihly napsat rodičům, ať si pro děti přijedou. Ti nelenili a do tábora včera dorazili. Většina z nich si děti hned odvezla. Na místě byla i policie, emoce byly totiž značně zjitřené.

„To, co jsem viděla, mě šokovalo. Děti spaly na dřevěných paletách nebo prknech, na nich měly mokré shnilé matrace. Sem už nikdy více,“ řekla Kamila Kryllová, která si značně rozčilená odvážela dceru Amálku (8).

Zklamaný byl i Martin Král, jehož dcera Daniela (10) byla na táboře potřetí. To, že podmínky jsou tu polní, věděli, proto ji také vybavili vlastním stanem a matrací, vyděsilo je ale to, že plakala a stěžovala si, že měla hlad.

Vedoucí tábora Vladimír Vídeňský jen bezmocně přihlížel a vinu sváděl na majitele ranče. Ten se před rodiči schoval v domě. Blesk ho zastihl, mluvit ale odmítl.

sarka.q ( 29. července 2016 17:42 )

camil - i na Novinky.cz píší, že hygienická kontrola neshledala závady. Tábor uzavřeli proto, protože nebyl řádně nahlášen. Ale pokud "hygiena" nic nenajde, tak problém byl kde ? Na fotkách nic strašného není, kontrola nic neodhalí... Uznávám, že to není hogo fogo, ale je to tábor u koní.. s bahnem,a hnojem se musí počítat. Jako co jste čekali u koní, bílé povlečení a zlaté kohoutky ?

pajato73 ( 29. července 2016 09:21 )

a kolik uzitecneho jsme se na taborech naucili...! Zazili prvni lasku, naucili jsme se zodpovednost, cteni stop zvirat, stromy a kere... Uzly, znacky.... a sranda tam byla!!! Nejkrasnejsi zazitky z dectvi... diky mym rodicum, kteri setrili o 106 aby nam to s brachou umoznili...

tendertouch ( 29. července 2016 08:45 )

Není to o 5* ale o normální stravě, normální hygieně a normálním ubytování. Už jen ten pohled, kolik ke v nějaké boudičce ubytováno lidí a ty postele bych si dovolila tvrdit, že jsou provizorní řešení. Nikoliv postel.

tendertouch ( 29. července 2016 08:43 )

Jezdívala jsem na tábory z dětma ještě před revolucí. Stále jsme byly kontrolovány hygieniky, provozovatelem tábora. Co se týká jídla, to samé. Namátkové kontroly, vzorky uchovány jídla 5 dní. Všichni jste po revoluci si ztěžovali na samé kontroly a ověřování, že nemáte svobodu. Ale nestalo se, aby na táboře vedl děti pedofil, nebo někdo s nějakým kriminálním deliktem. Zatím svobodu mají jen psychopati, kriminálníci, politici . Je pravda, že děti nejsou dnes zvyklé se pohybovat, spád pod stany. Ale i dříve byla nějaká kapacita ubytování. A tohle je docela drsné. Děti dříve nehladověly, naopak měly dostatek zdravé stravy. Měly program, který se připravoval už půl roku před odjezdem. Naučili se přežívat v přírodě, ne jako dobytek, ale jako člověk. Ale protože to byl tábor pionýrský ,tak se to odsoudilo. V noci se vedoucí střídali na hlídkách, aby se dětem nic nestalo. A i když jsme se jako vedoucí také uměli večer bavit, přes všechno vždy musela být zajištěna bezpečnost dětí. Škoda, že toto už mé děti nezažijí. Dnes je pouze cílem všeho získat peníze s minimálními náklady ( ušetřit na jídle, hygieně apod.). Až se najde příště zase nějaký "Havel" tak mu zase skákejte všichni na Letné, jak píská a pak se nedivte, že tohle máte. Bylo víc věcí, které měli svůj důvod , aby tak byly. To samé systém školství. Ale když budou všichni argumentovat jen popravou Horákové a nebudou se dívat i na ty věci, které byly v těch dalších letech, a hlavně, pokud to někdo nezažil a argumentuje jen tím, co mu média a ve škole napovídají do školy, bude stejně skákat na Letné, jako lidé v 89.

fotrpjotr ( 29. července 2016 00:55 )

Výsledek kapitalismu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání