Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč Nečesaný přišel k soudu i přes nemoc? Kvůli tajné informaci!

Autor: ljš - 
28. července 2016
05:00

Nejdřív poslal omluvenku, pak ale Lukáš Nečesaný překvapil i samotného soudce Jiřího Lněničku, když k soudu s šátkem na krku dorazil. Vedla ho k tomu prý obava, že by soud jednal bez něj, což prý vzhledem ke zjištění, které se k obhajobě dostalo, nemohl připustit.

Nečesaný se podle svého otce z nachlazení léčil od neděle doma, a když se jeho stav zhoršil, vyhledal odbornou pomoc. Pro ni se vydal do liberecké nemocnice, což u soudu vyvolalo pozdvižení. Jeho otec ji totiž řídí. „Kde jinde by měl být na vyšetření než v Liberci, kde bydlel. V ambulanci ho vyšetřili, odebrali krev, RTG plic a doporučili klid, tekutiny a léčit horečky – nic o neschopnosti se soudu zúčastnit,“ namítá Nečesaný starší.

V úterý odpoledne se pak s právníky rozhodli, že se pokusí podat žádost o odročení z důvodu nemoci. „Z vrchního soudu nám ale nedali vůbec žádnou informaci, podotýkám, že tam dr. Chudoba i aktivně dvakrát zavolal, aby se dozvěděl, zda bude soud odročen, nebo ne. Odpověď ale zněla, že soudce neví, zda k tomu dojde,“ vysvětlil Nečesaný.

Video  Soud s Nečesaným byl odročen kvůli nemoci.  - Lucie Šulcová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

 

Obhajoba pak nechtěla riskovat, že jednání nakonec proběhne v nepřítomnosti Nečesaného. Od babičky korunního svědka Fundy totiž dostali překvapivou informaci, že byl její vnuk náhle převezen z Valdic do Prahy, z čehož usoudili, že má pravděpodobně v případu znovu svědčit. Jeho výpověď u královéhradeckého soudu totiž měla značné mezery. 

„Kdyby se jednalo v Lukášově nepřítomnosti, nemuseli bychom už v budoucnu nikdy dostat šanci na konfrontaci s Fundou, o kterou jsme usilovali už v Hradci, ale byla nám zamítnuta, a zjistit, zda bude tento vězeň schopen svá tvrzení říct i Lukášovi do očí,“ řekl Blesku Nečesaný. „Proto jsme se domluvili, že se Lukáš pokusí přes noc alespoň trochu vyspat, nacpe se léky a ráno u soudu uvidíme, jak dr. Lněnička rozhodne,“ dodal.

Fotogalerie Snímky hrůzy po napadení kadeřnice 68 fotografií

Jasno bylo hned po zahájení líčení. „My jsme víceméně počítali s tím, že to budeme odročovat, a to, že tady pana obžalovaného vidíme, je pro nás překvapením. Je zbytečné situaci hrotit a držet tu obžalovaného násilím,“ konstatoval po krátké poradě senátu Lněnička a odročil zasedání na 31. srpna.

Soud s Lukášem Nečesaným
 
09:27
27. 7. 2016

Vážení čtenáři, výjimečně krátký online přenos tímto končí. Děkujeme vám za pozornost.

 
09:15
27. 7. 2016

Soudce také uvedl, že obhajoba chce doplnit dokazování o posudek svědka Jiřího Fundy. „Žádám proto, aby obhajoba doložila, kde k němu přišla, a protože se jedná o lékařskou zprávu, je potřeba také souhlas pana Fundy s jeho probíráním,“ řekl.

 
09:15
27. 7. 2016

„My jsme víceméně počítali s tím, že to budeme odročovat a to, že tady pana obžalovaného vidíme, je pro nás překvapením,“ doplnil. Po krátké poradě přesto soudce žádosti vyhověl a případ odročil na 31. srpna. „Je zbytečné situaci hrotit a držet tu obžalovaného násilím,“ konstatoval.

 
09:14
27. 7. 2016

 „Jsem tři dni v horečkách (…) Asi nebudu schopen reagovat úplně kompetentně,“ řekl Nečesaný s šátkem na krku. Dodal, že nejde o žádné obstrukce a že je to za 3,5 roku trestního řízení poprvé, kdy mu nemoc brání účastnit se jednání.

 
09:14
27. 7. 2016

Nečesaný včera doručil žádost o odročení s tím, že je nemocen. „Žádost o odročení byla doplněna lékařskou zprávou Krajské nemocnice Lilberec,“ uvedl soudce. Obžalovaný však k soudu přišel.

 
9:07
27. 7. 2016

Rodiče Lukáše Nečesaného i manželka Veronika se usadili do první řady. Vedle nich sedí aktivista John Bok. Napadená kadeřnice Ludmila B. se nedostavila.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 
9:04
27. 7. 2016

Před soudní síní jsou desítky novinářů. Z hlediska zájmu se případ vyrovná kauze Petra Kramného.

necesany ( 29. července 2016 12:00 )

N I C !!!

necesany ( 29. července 2016 11:57 )

Ještě se budete všichni divit ...!!!

dynicka ( 29. července 2016 09:33 )

 Ano,ano,i páni doktoři jsou z toho zblblí a na zánět v krku předepíšou diazepan.Jedině kdyby ten krk chtěli nervově uklidnit.Co?

kratkespojeni ( 28. července 2016 23:10 )

pohádka vo tom,jak si babka Fundová ze svejch chlebodárců vystřelila ....Obhajoba pak nechtěla riskovat, že jednání nakonec proběhne v nepřítomnosti Nečesaného. Od babičky korunního svědka Fundy totiž dostali překvapivou informaci, že byl její vnuk náhle převezen z Valdic do Prahy, z čehož usoudili, že má pravděpodobně v případu znovu svědčit......

juuuhele ( 28. července 2016 22:47 )

Za to, že praštil polenem kadeřnici. U Kramného budou vždycky pochyby, protože důkazy byly vykonstruované, at se ti to líbí nebo ne. Vraždit mohla Monika, samozřejmně, že ne elektrikou, ale třeba draslíkem. Proč ne. Vyvrátit to nemůžeš, já to nemůžu dokázat a proto budou vždycky pochyby. To že ty jsi jistá ukazuje jen to, že jsi jednoduchá a hloupá, chytrý člověk je plný pochyb, blbec si věří v každé volovině. A ani mi neodepisuj, nestojím o tvé psychopatické žvásty. Jsi prostě blázen a patříš do blázince. Ono ti to může napsat 20 lidí denně, ale ty meleš pořád stejnou písničku, tak se jdi spláchnou a neotravuj s Kramným diskutující.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání