Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zdravotní sestra Věra se po osvobození rozplakala: „Pán nahoře“ to zařídil, řekla šťastně

Autor: rc, vet, ljš - 
27. července 2016
17:48

Nevinná! Zaznělo síní vrchního soudu v Praze, v tu chvíli se sestra z Rumburka, která čelila obvinění z vražd šesti svých pacientů, rozplakala. Pro Věru M. (55) to je naprosto nový začátek a podle jejích slov nad ní držela ochrannou ruku samotná nebesa.

„Znovu opakuji: nikoho jsem neusmrtila, nikomu jsem nepomohla zemřít, nikomu jsem neublížila ani jsem nechtěla ublížit. Prostě byla jsem v nesprávný čas na nesprávném místě s nesprávnými lidmi, já si to neumím jinak vysvětlit,“ hájila se během stání u vrchního soudu v Praze sestra Věra M. a soud ji nakonec vyslyšel.

Odvolací soud totiž rozhodl, že sestra z Rumburka, která byla obviněna z šesti vražd svých pacientů, je nevinná. „Filozofie řízení, jak ho prováděl krajský soud, je nám velice blízká. V podstatě se vším, co uvádí v napadeném rozsudku, se můžeme ztotožnit,“ zdůvodnil rozhodnutí předseda senátu Michal Hodoušek.

Jakmile Věra M. slyšela osvobozující rozsudek, neudržela slzy a rozplakala se. „Je to velmi silný dojem a musím ho nejdřív vstřebat,“ řekla po verdiktu novinářům. Deníku Blesk však prozradila, že hned ze soudní síně půjde s kamarádkami a dcerou na kávu a své vítězství oslaví.

Pro sestru, které původně hrozilo až doživotí, to je rozhodně nový začátek, co však bude dělat, nechtěla prozradit. „K tomu se nebudu vyjadřovat,“ odpověděla deníku Blesk. Na otázku, zda by se dokázala k práci sestry vrátit, serveru Aktuálně.cz již v lednu odpověděla, že je zdravotnictvím znechucená. „Jsem znechucena zdravotnictvím, jsem znechucena všemi těmi lidmi, kteří mě poškodili. Na druhou stranu je to jediné, co umím. Takže teď nevím.“ Zda tedy ještě někdy oblékne uniformu sestry, není jasné.

Během vleklých líčení Věra M. už ztrácela naděje ovšem, nakonec se na ni usmálo štěstí a vše se obrátilo v její prospěch. „Myslím, že ten »pán nahoře« to zařídil tak, jak to zařídil,“ řekla šťastná sestra v den svého triumfu. V těžkých chvílích ji držela nad vodou celá řada lidí, kteří věřili v její nevinu. „Paní advokátka, paní senátorka (pozn. red. Milada Emmerová), moje dcera, bylo to hodně lidí. Věřili mi od začátku, proto mě podporovali,“ vyjmenovala své strážné anděly.

Nyní Věra M. uvažuje nad tím, zda bude požadovat odškodnění za vazbu. „Uvažovala jsem nad tím, ale ještě jsem se nerozhodla,“ prozradila sestra.

 

 

 

xaria ( 28. července 2016 12:23 )

neveřím ji ani slovo, a pokud je pán nahoře tak jí to velmi brzy spočítá, podle me ji to pouze neprokázali, jinak je to vrah!!!!!!ten lékař co to odhalil měl pravdu, ale je to prostě neprokazatelnééééé vžijte se do sizuace, že budete zdravotní sestra a obviní vás neprávem, já bych byla zdrcena a ona normálne fungovala, ví moc dobře jak to bylo!!!!!

tajna1509 ( 28. července 2016 10:43 )

milofr ( 27. července 2016 19:11 )

Odškodnění jen za vazbu? a co média? tisk rozhlas a televizní stanice, pořád se psalo a říkalo "sestra smrt" z těch by měla vymlátit odškodné a do práce by už nemusela do smrti.

sores ( 27. července 2016 18:28 )

Móóóc by mě zajímalo, kdo je tedy vrah kdo zabil ty lidi kteří zemřeli na stejnou věc. Ví to někdo když to nebyla Věra?????? přišlo se na to????

milan1959 ( 27. července 2016 18:16 )

Masová vražedkyně se rozplakala. Já bych taky plakal vážení ale,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání