Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pád holčičky (†3) z vlaku na Olomoucku: Vypadla z okna, nebo ze dveří?

Autor: ljš, ČTK - 
25. července 2016
11:15

Okolnosti smrti tříleté holčičky, která v neděli odpoledne zemřela po pádu z jedoucího vlaku nedaleko železniční stanice Štěpánov u Olomouce, jsou stále nejasné. Policisté zatím upřesnili pouze to, že případ vyšetřují jako podezření z usmrcení z nedbalosti.

Jak se tragédie stala, zatím nechtějí kriminalisté upřesnit. „Případ nadále vyšetřujeme,“ řekla den po tragédii krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Nedělní tragédie se stala blízko obce Hlušovice. Dítě vypadlo z rychlíku jedoucího směrem na Prahu. Zemřelo na místě, záchranáři již dívence nemohli pomoci. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, z kterého je nyní podezřelý neznámý pachatel. Příčiny a okolnosti této tragické události jsou předmětem dalšího policejního prověřování,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala zatím není jasné, jak k tragédii došlo. „Prvotní informace byla, že dítě pravděpodobně vypadlo z okna. Později jsme upřesnili, že není zřejmé, zda to bylo z okna nebo ze dveří. Vyšetřování stále pokračuje, zatím to není jasné,“ řekl mluvčí.

Kvůli neštěstí byl zhruba na hodinu zcela zastaven provoz na koridoru, vlaky poté jezdily přibližně 2,5 hodiny v místě neštěstí sníženou rychlostí po jedné koleji. Spoje směrem na Olomouc i na Prahu nabíraly zpoždění.

Podobné neštěstí se stalo téměř přesně před deseti lety zhruba o pět kilometrů dále u obce Střeň na Olomoucku. Tehdy vypadl z vlaku pětiletý chlapec, zemřel na následky mnohočetných poranění. Matce se ztratil poté, co odešel v jedoucím vlaku sám na toaletu.

Jeho tělo nalezli policisté zhruba po týdnu, když v rojnici prohledávali přibližně dvacetikilometrový úsek po obou stranách vlakového kolejiště směrem od Štěpánova do Moravičan. Matku nakonec soud potrestal podmínkou. Podle něj se dopustila ublížení na zdraví z nedbalosti, když nechala chlapce běhat po vlaku bez dozoru.

Video  Holčička (3) vypadla v okna jedoucího rychlíku. Nehodu nepřežila.  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

zednik ( 25. července 2016 14:31 )

Oč méně jsi vtipný o víc jsi hloupý.

byvalyvoIiccssd4 ( 25. července 2016 13:42 )

Dnes už jezdí vlakem jenom zedníci.

zednik ( 25. července 2016 13:33 )

A ještě si nesla žebřík aby na to okno dosáhla.

zednik ( 25. července 2016 13:29 )

Asi se k ní nikdo nehlásí. Jinak si neumím vysvětlit co je to za potíž zjistit kdo s ní cestoval. Jinak poslední moje dvouhodinová cesta rychlíkem se odehrála za řevu čtyř a sedmiletého dítěte, které si dvě hodiny hráli v chodbičce, lítali vagonem sem a tam , maminkly jim dali i mičudu...samy se bavily v kupé a nic je nezajímalo....

mistr_yoda ( 25. července 2016 13:08 )

Krávo, pod minulým článkem psala ženská, že matka šla s dětmi za ruku na WC a zničeho nic se otevřely dveře...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání