Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva muži z Moravy se málem utopili! Jejich zdravotní stav je kritický

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: HZS Olomouckého kraje)
Autor: msy, ČTK - 
24. července 2016
15:48

V sobotu odpoledne mohly být Ostrava a Třinec svědky tragédie. Dva muži se málem utopili! Záchranáři dorazili jen tak tak. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Hampl.

První z tonoucích byl plavec, který nejspíš dostal, v přehradě u Kletné na Novojičínsku, křeč do nohy. Na břeh se nakonec dostal za pomoci svědků, mezitím byl ale několik minut bez kyslíku pod vodou!

„Poskytli mu i první pomoc a přivolali sanitku. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ řekl Humpl. Nyní je v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice.

Druhé drama se odehrálo u Třince na Frýdecko-Místecku. Tam bojoval s vodou šestačtyřicetiletý muž ve vodní nádrži Kanaďanka. Situace byla vyhrocená. Z vody se muž dostal asi po dvaceti minutách. A dobrou půl hodinu trvalo, než se záchranářům podařilo obnovit činnost srdce!

„Posádka záchranné služby pacienta převzala ve stavu selhání všech základních životních funkcí a ihned zahájila resuscitaci,“ uvedl Humpl.

Nyní leží muž ve třinecké nemocnici, kde je stále v ohrožení života. Zda boj s vodním živlem muži nakonec přežijí, se stále neví. Lékaři tvrdí, že stále není nic vyhráno a vše ukáže čas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání