Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

První smrt kvůli pokémonům: Teenagery přepadli lupiči, mladíka (†18) zastřelili

Autor: lm - 
24. července 2016
23:00

Hra Pokémon Go si vyžádala první lidský život. Neznámí útočníci začali pálit po dvou teenagerech, kteří v noci lovili virtuální stvoření v guatemalském městě Chiquimula. Daniela (17) zasáhla kulka do nohy, Jerson (†18) zemřel v nemocnici.

Bratranci Jerson Lopez de Leon a Daniel Moises Picen z guatemalského města Chiquimula se rozhodli, že půjdou v noci do ulic lovit pokémony. Podle svědků na ně při hraní začali pálit neznámí útočníci z jedoucího auta. Na místě se našlo skoro 20 nábojnic. Daniel (17) skončil s průstřelem nohy v nemocnici, Jerson (†18) bohužel zraněním podlehl.

Policisté zatím neznají motiv střelby, ale předpokládají, že mohlo jít o zpackanou loupež mobilního telefonu. Další vyšetřovací verzí je, že útočníci si z neznámého důvodu cíleně vyhledali jednoho z mladíků pomocí GPS jeho telefonu. Po střelcích se zatím pátrá.

Vydání hry Pokémon Go způsobilo mnohým úřadům po celém světě vrásky na čele. V honbě za animovanými postavičkami hráči totiž pronikají do cizích zahrad, do škol nebo třeba i na staveniště. Nejméně dva lidé nalezli při lovení mrtvolu. Velmi nebezpečné je pátrání po pokémonech v Bosně. Organizace bojující za odstranění min vyzvala tamní obyvatele, aby se vyhýbali oblastem, které jsou od války v 90. letech stále ještě zaminované.

murphy666 ( 25. července 2016 02:20 )

 Tyhle Pokémony můžou hrát fakt jen úplní vypatlanci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání