Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (7) opakovaně volal tísňovou linku: Strážcům zákona jako omluvu přinesl lízátka!

Autor: rc - 
20. července 2016
18:56

Policii v Kladně v pondělí večer zalarmovali hasiči, kteří strážce zákona povolali do Anglické ulice. Z tamní budky totiž opakovaně volaly o pomoc malé děti! Ovšem policisté nakonec zjistili, že se jedná o klukovinu.

V pondělí večer přijala tísňová linka 150 několik telefonátů od malého chlapce, které přicházely z Anglické ulice v Kladně. Hasiči si příchozí volání o pomoc raději nechali prověřit a na místo poslali strážce zákona. „Na místo okamžitě vyrazila hlídka a místo začal také monitorovat operátor kamerového systému. Ten zjistil skupinku tří dětí na kolech, jak přijela k budce, jeden z chlapců opět zavolal a poté ujel do ulice J. Foglara,“ uvedla mluvčí kladenské policie Markéta Fröhlichová.

Ti však zjistili, že sedmiletému chlapci žádné nebezpečí nehrozilo a malého výtržníka předali jeho matce. Opravdové překvapení čekalo policisty druhý den, kdy se malý chlapec v doprovodu rodičů objevil u nich na služebně. Strážcům zákona se omluvil a navíc jim předal dárek v podobě lízátek! Těch přinesl rovnou celý sáček.

Policisté tento případ vzali jako klukovinu a tak malého chlapce žádný postih nečeká. „V tomto případě se jednalo o klukovinu, která dobře dopadla. V případě, že však někdo zneužívá linku opakovaně, může mu být uložena pouta až do výše 200 tisíc korun. V horším případě může dojít k blokování linky v době, kdy je někdo například v ohrožení života,“ varuje mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání