Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mrzí mě, že jsem ubodala Petra, řekla vražedkyně Orlová u soudu

Autor: ČTK, shp - 
19. července 2016
09:47

Že ubodala hrdinného Petra Vejvodu (†16), který bránil spolužačky, je jí líto. Vražedkyně Barbora Orlová (27) u Městského soudu v Brně vyjádřila lítost nad jeho smrtí. Studenta Petra Vejvodu ubodala v roce 2014 ve Žďáru nad Sázavou. Soud nyní rozhoduje o dalším setrvání Orlové v zabezpečovací detenci.

Žena byla podle znalců v době činu nepříčetná, trpí paranoidní schizofrenií. Orlová řekla, že se dříve řídila bludy a nyní už zhruba rok žádnými netrpí kvůli léčbě prášky.

Orlová vypověděla, že není den, aby nemyslela na to, co se stalo. „Mrzí mě to, trápí mě to, beru antidepresiva. Neměla jsem v úmyslu nikoho připravit o život. Kvůli nemoci jsem se řídila bludy a nevěděla jsem, co dělám. Nechápu, že jsem něco takového vůbec mohla vymyslet,“ uvedla Orlová.

Se svou nemocí je smířená a už dříve na ni brala léky. Potom však některé vynechala kvůli tomu, že z nich byla unavená. „Pak jsem znovu všemu podlehla. Nyní už vím, že prášky budu brát do konce života. Jsem úplně jiný člověk, pokud je beru a pokud ne. Měla jsem je brát už předtím, je to pro mě ponaučení na celý život,“ řekla Orlová.

Doplnila, že pokud by měla být někomu nyní nebezpečná, tak jedině sama sobě. „Sáhla bych na život jedině sama sobě. Někdy si říkám, že by bylo lepší tady nebýt. V současné době nemám přes rok žádné komplikace, neslyším ani hlasy a nemám ani pocity sledování,“ dodala Orlová.

V zabezpečovací detenci je z rozhodnutí Krajského soudu v Brně z loňského června. Orlová zaútočila nožem na studenty v roce 2014. Kromě Vejvody zranila další dvě studentky, další utrpěla šok a zranění utrpěl i zasahující policista.

Ženu přitom asi tři čtvrtě roku před útokem propustili z ústavní péče, kde pobývala z nařízení soudu kvůli tomu, že už v roce 2012 zaútočila na školu v Havířově, kde pobodala vychovatelku a malou školačku si vzala jako rukojmí.

Noname_ ( 18. srpna 2017 15:09 )

Orlová byla pod vlivem mind control zbraní, je to retardovní experiment CIA. Mně stejná organizace zabila mind control zbraněmi matku, aby mě o tom přesvědčili, zabili ji v den, kdy zabili Kennedyho, 22. listopadu.

prycsvladou ( 19. července 2016 15:32 )

 je to špína i její máma

dvorece ( 19. července 2016 15:17 )

sukin.se.vraci:Ona učelovou lítost ale projevila jen proto, že jí to patrně advokátka poradila. Kdo je schopen lítosti, opravdové, není schopen takové brutální vraždy.

marais ( 19. července 2016 14:50 )

 ona prostě nebrala léky a kdo za to může?

dvorece ( 19. července 2016 14:35 )

Jinak lítost od ní je jen učelová, aby ji pustili. Ona sama to tak necítí, pravý schizofrenik je dost citově plochý. Někdo jí říká co má mluvit, aby dojala a přesvědčila soud, ale chci doufat, že i soudci mají děti, takže ji ponechají v izolaci a budou chránit společnost. Šanci jí už dali, ale ona ji zneužila k vraždě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání