Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podnikatele na Berounsku zabila bomba: policie případ odložila

Autor: ČTK - 
15. července 2016
08:58

Policie odložila případ manažera bazénové firmy, kterého v roce 2014 zabil výbuch balíčkové nálože v Osově na Berounsku. Atentátníka se nepodařilo odhalit, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

Vyšetřovatelé vyslechli desítky svědků a prověřili množství stop. Sledovali starší uzavřené i otevřené případy, v nichž figurovala výbušnina. Sestavili také psychologický profil pachatele. K jeho dopadení však nepomohla ani vypsaná půlmilionová odměna. Pokud by se ale objevily nové skutečnosti, jsou kriminalisté připraveni případ znovu otevřít.

Balíček s nástražným systémem byl do areálu předního tuzemského výrobce bazénů a jejich zastřešení doručen poštou 15. ledna. Byl adresován třiačtyřicetiletému provoznímu řediteli, který ho i otevřel. Výbuch ho usmrtil, další zaměstnankyně firmy byla těžce zraněna. „S největší pravděpodobností šlo o cílený útok proti oběti, nikoli firmě,“ uvedl šéf středočeských kriminalistů Michal Foit.

Vyšetřovatelé zjistili, že balíček byl odeslán z pošty v pražských Stodůlkách dva dny předtím. Detektivové získali z bezpečnostních kamer i záběry muže, který ho poslal. Nepodařilo se ho však vypátrat ani určit jeho roli v případu. Experti z kriminalistického ústavu uvedli, že výrobce nálože prokázal velkou zručnost. Nástražný výbušný systém jeho autor zajistil i proti náhodnému výbuchu během transportu.

Ruudazvostravy ( 15. července 2016 09:18 )

 Holt fut platí,že bombi maj jýt do šrotu a rakety do vesmýru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání