Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tábor hrůzy ve Varvažově má zase problémy: Exkrementy, alkohol i nedopalky. Rodiče zuří

13. července 2016
16:53

Pohled, který se naskytl jedněm z rodičů, kteří své dítě svěřili do rukou vychovatelů na táboře ve Varvažově, vás rozhodně nenechá chladnými. Psí exkrementy na chodbách, nedopalky a lahve vypitého alkoholu na verandě, špinavá voda v bazénu. A to je jen krátký výčet prohřešků, které se rodičům dítěte podařilo nafotit. Jenže vedení se brání – hygiena podle nich žádné problémy nenašla. A sami podali trestní oznámení na otce, který měl údajně napadnout i dvě vychovatelky! Podobný incident na táboře ve Varvažově řešili rodiče už loni.

„Tady žila má 4letá dcera a její 6letá kamarádka v domnění, že je o ně 24 hodin postaráno,“ napsala na sociální sítě Kateřina V., matka, která svou holčičku svěřila do rukou vychovatelů na táboře ve Varvažově, který pořádá Agentura7. Přiložené fotografie dost drsně ilustrují život na táboře. A rozhodně to nevypadá jako místo snů.

Na chodbách leží psí exkrementy, na verandě rozpité lahve alkoholu, nedopalky od cigaret. Zařízení ubytování také není ideální – předpotopní záchody, postele bez povlečení a prostěradel a totálně špinavá voda v malém bazénu. Paní Kateřina s manželem dcerku i její kamarádku z tábora odvezli a radili všem, aby udělali to samé.

Na Facebooku se pak strhla doslova bouře a všichni se vrhli na pořadatele tábora. Jenže ten má jednoduché vyjádření. „Dnes 13. 7. 2016 v 5 hodin ráno vnikla do zabezpečeného areálu dětského tábora Varvažov dospělá osoba a svévolně se pohybovala po areálu. Během pohybu po areálu byla tato osoba konfrontována několika vedoucími vč. hlavní vedoucí tábora, což bohužel vyústilo ve verbální a fyzické napadení vedoucích ze strany neznámé osoby,“ uvedl jednatel společnosti Radek Kraus.

Ukázalo se, že onou neznámou osobou je otec jedné z účastnic tábora, který svou nespokojenost řešil, podle Krause, tímto nevhodným způsobem. „Zveřejněné informace a fotografie považujeme za zcela vytržené z kontextu, vážou se k objektům, ke kterým děti nemají přístup a nejsou součástí žádného organizovaného programu,“ vysvětlil Kraus.

Agentura celou věc s nespokojeným otcem dívenky dále řeší. „Navrhli jsme smírné řešení včetně vrácení prostředků vynaložených za pobyt dítěte na táboře. Z pozice napadených vedoucí však agentura zvažuje právní kroky, jelikož sama dbá na bezpečnost nejen účastníků, ale i všech zaměstnanců,“ doplnil Kraus s tím, že na muže již bylo podáno trestní oznámení a věc bude řešit policie.

Dodal také, že tábor dnes ráno navštívila rovněž kontrola z hygienické stanice a neshledala žádné nedostatky.

K celé věci se navíc vyjádřila i hlavní vedoucí tábora. „Co se týče nespokojenosti rodičů, kteří tento příspěvek pustili do světa, byli jsme předem domluveni, že si dceru na základě nespokojenosti s programem vyzvednou v 8:30 ráno. Nespokojeni byli z toho důvodu, že dceři byl zakázán večerní program, jelikož nedodržovala táborový řád a chovala se velmi hrubě k ostatním dětem,“ uvedla.

Fotografie bazénu je naprosto bezpředmětná, jelikož není v provozu, děti k němu nemají přístup, ale to již rodiče zapomněli vyfotit. Dále následuje fotka, kde jsou postele bez povlečení, jedná se o pokoj, kde nejsou ubytované žádné děti tento turnus. Co se týče dárečku, co nám nechal pejsek, tak to se bohužel někdy stává a všichni, co mají domácího mazlíčka, s tímto máme zkušenosti,“ vysvětlila vedoucí.

Dále jsem se chtěla vyjádřit k agresivnímu chování tatínka, který ze začátku slovně napadal jednu naši vedoucí, kterou následovně nahnal do umývárek, kde ji fyzicky napadl. K akci doběhla druhá vedoucí, která se slečnu snažila bránit, a tu uhodil do obličeje. Toto jednání budeme řešit přes policii,“ dodala žena.

„Přijali jsme mailem od obvodního oddělení oznámení o nevhodných podmínkách na táboře ve Varvažově. Spolu s přiloženou fotodokumentací jsme věc založili a předali na hygienu,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Kamila Ingrišová.


JaroslavDv ( 17. července 2016 08:27 )

Zdravím. Odpovědnost za nezletilé děti má vždy vedoucí ( vedoucím se může stát jenom plnoletý občan, který musí mít potvrzení od lékaře. viz. zákon o zdraví lidu 372/2011 Sb. ...), Praktikant (instruktor) je osoba, která se připravuje na činnost vedoucího, většinou jsou to děti, které již delší dobu jezdí na LDT. Ale to jistě víte, když jste takovej táborník. V jíné době, Junáků či P ionýrů bylo vše jinak... Dnes, kdy zažíváme pokrok, kolem krku nemáme červené šátky, neučíme se recitovat básně oslavující komunismus... Doba pokročila a to, že LDT provozují agentury, které chtějí i vydělat se nemůžeme divit, protože zadarmo a pro lidi dnes už nikdo nic neudělá. Souhlasím s Váma, mobil, tablet, nebo notebook na LDT nepatří.

poletucha ( 14. července 2016 11:16 )

Přesně,tento provozovatel ma stejné problémy již NĚKOLIK LET!! Hrubá nezodpovědnost kontroních orgánů!!!! A jako rodič, v době internetu,kdy si najdu cokoliv,jsem hlupák,pokud svěřím vlastní dítě takto profláknuté agentuře!

parma49 ( 14. července 2016 10:23 )

Jezdil jsem celá léta na tábory jako vedoucí. V dnešní době bych dítě neposlal na tábor který pořádají soukromé agentury z důvodu, že zde nejde o děti ale o zisk. Za mě musel vedoucí projít týdením školením aby dostal celtifikát nemluvě o zdravotních prohlídkách a jiném prověřování. Jak může nezletilý vedoucí odpovídat 24 hodin denně za zdraví svěřených dětí? Poslat čtyřleté dítě na tábor je narozum jak od rodičů tak od provozovatele tábora. Cením si táborů např. od Junáka, Pionýra nebo zájmových organizecí popř. příměstské tábory. Tam se alespoň děti něčemu naučí. Rozhodně bych na táborech zakázal mobily, tablety a noutbuky.

eva666 ( 14. července 2016 09:57 )

Ještě se zapomněli vyjádřit k těm lahvinkám... za to asi taky nikdo nemůže. A chudák pejsek, co musí sr.át po chodbách, to určitě není jejich miláček, asi na něj se..rou, stejně jako na čistotu... a kdo ví, čím ho krmí, když má takovou hnačku. Ta noc před focením musela být ale veselá. Přesně prostředí, pro čtyřleté děti.

ellenic ( 13. července 2016 23:54 )

nemocna Ještě si pamatuji, že už vloni měl tento tábor podobné problémy . Divím se, že rodiče vůbec svoje děti na takový hororový tábor posílají. Já jsem si v době, kdy jsem dcery na tábor poslala zjistila, o jaký tábor se jedná, byla jsem přítomna přípravě tábora před otevřením a bylo vše v pohodě . Do Varvažova s takovým vybavením a personálem bych dítě nikdy neposlala. Byla jsem i jako vedoucí na jiném táboře se specializací pro děti se zdrav. problémy a musím říct, že nic, co je popsáno v článku se na tomto táboře nedělo, naopak pohoda, nadšení a spousta zajímavých akcí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání