Podle posudku psychiatričky Mileny Zimulové, která u Krajského soudu v Brně vypovídala při jednání 1. června, trpí Dahlgren smíšenou poruchou osobnosti. Způsobuje mu vnitřní tíseň a emoční nestabilitu, to ale podle psychiatričky neznamená, že by v době tragické události nemohl své jednání ovládat. Obhajoba soudu navrhla vypracování revizního znaleckého posudku z oboru psychiatrie, soud ale po tiché poradě přímo v jednací síni návrhu nevyhověl. Obhajoba se proto rozhodla, že nechá vypracovat revizní posudek na vlastní náklady.

„Snažíme se ten posudek zajistit, ale velmi pravděpodobně ho do příštího líčení mít nebudeme,“ řekl obhájce Richard Špíšek. Podle něj je také otázkou, co posudek ukáže. „Nemůžu předložit důkaz v neprospěch mého klienta,“ doplnil.

Podle něj jsou pro Dahlgrena příznivější závěry amerických posudků než ten od psychiatričky Zimulové. Američtí psychiatři dospěli k názoru, že Dahlgren trpí duševní poruchou, a to schizoafektivní psychózou, takže nebyl za své činy zodpovědný. Soud k závěrům amerických odborníků při jednání ale nepřihlížel.

Kevin Dahlgren zabil své čtyři příbuzné v květnu 2013 v Brně-Ivanovicích. „Martina Haroka (†50) ubodal v osudný den hned ráno v jeho pracovně 29 ranami do krku a hlavy. Svou sestřenici Veroniku (†46) zastihl ještě v ložnici. Neměla šanci. Podřezal a ubodal ji 17 ranami. Jejího staršího syna Filipa zabil v posteli, zasadil mu 11 smrtelných ran. Pak si počkal na nejmladšího Davida. Ani jemu nedal sebemenší šanci. Po příchodu ze školy jej na chodbě ubil dvanáctikilovým kamenem,“ zaznělo v obžalobě.

Fotogalerie
32 fotografií