Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Křivě obvinila otčíma ze zneužívání: Holčičku (8) ke lžím navedla babička

Holčička křivě obvinila otčíma ze zneužívání, ke lžím ji navedla babička.
Holčička křivě obvinila otčíma ze zneužívání, ke lžím ji navedla babička.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: haj - 
12. července 2016
12:31

Holčička (8) se během psychoterapeutického sezení svěřila psycholožce s tím, že ji sexuálně zneužívá nevlastní otec (38). Odbornice (62) jí uvěřila a okamžitě se obrátila na policii. Jenže po pěti měsících vyšetřování se ukázalo, že dívenka psycholožku obelhala a na jejích slovech není zrnko pravdy. Proti otčímovi, kterého výmysly málem dostala do vězení, ji přitom ve skutečnosti poštvala dívčina babička.

Případ s překvapivým rozuzlením se odehrál na Klatovsku. Zkušená psycholožka, která je také soudní znalkyní, si v lednu vyslechla děsivou výpověď holčičky o tom, jak jí druh její matky strká jazyk do pusy a osahává ji na prsou a přirození.

„Výpověď nezletilé se psycholožce jevila jako velmi věrohodná. Takže policisté okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro spáchání zločinu pohlavního zneužívání,“ prozradil webu Novinky.cz zdroj obeznámený s celou kauzou.

Otčíma holčičky začala policie vyšetřovat coby sexuálního zvrhlíka a poslala muže na sérii ponižujících vyšetření, která měla odhalit jeho pedofilní choutky. Muž mohl neustále opakovat, že se ničeho nedopustil, stejně mu nikdo nevěřil. Dokonce hrozilo, že kvůli obvinění poputuje dítě do péče otce a matka dceru už nikdy neuvidí.

Po dlouhých pěti měsících se však ukázalo, že je muž nevinný. Výsledky testů a posudky odborníků totiž prokázaly, že netrpí žádnou duševní chorobou ani sexuální deviací. Kriminalisté tedy znovu vyslechli malou dívenku a ta už tentokráte vyšla s pravdou ven.

„Přiznala se, že to, co řekla u psycholožky, není pravda, že ji k tomu navedla babička, ze které má strach,“ řekl zdroj Novinek s tím, že babička z otcovy strany svou vnučku ke lžím zmanipulovala, aby synovi pomohla v soudním boji o svěření dítěte do péče. Přestože školačka byla u maminky a jejího nového partnera spokojená, babička před ní na otčíma házela špínu a donutila ji, aby si před psycholožkou vymýšlela. „Snažila se zmařit jakýkoli kontakt s její matkou,“ odhalil motiv ženy člověk z blízkosti rodiny.

Policie se k citlivému případu nechtěla blíže vyjadřovat, podle klatovské policejní mluvčí Dany Ladmanové je však nyní ve hře trestní postih pro jiného člena rodiny za křivé obvinění. Pravděpodobně tak nepůjde za mříže otčím dítěte, ale právě babička, která vše způsobila.

 

 

djaba ( 12. července 2016 19:39 )

 Paní psycholožka je jistě vysoce kvalifikovaná , když nedokáže poznat , že si dítě vymýšlí .

majojo ( 12. července 2016 18:51 )

Ale kdepak, největší *** bývají ty křehoučké, něžňoučké stařenky, do kterých by to nikdo neřekl. Ty od pohledu drsňačky naopak takovéhle křivárny nepáchají.

1pravda1 ( 12. července 2016 18:04 )

co je to za člověka, vyprávět vnučce takové oplzlosti, kterým v 8 letech ani moc nerozumí....cožpak neměla psycholožka doplňující otázky, např. jaký ten jazyk byl, kdy to bylo atd. všechno se naučit nedá a není jí patnáct a více, aby nějaké jazyky zažila....

noram ( 12. července 2016 17:47 )

To je hned tolik povyků pro nic.

majojo ( 12. července 2016 17:44 )

Kdyby to nebylo ilustrační foto, měly by obě pásku přes oči(což každého šíleně zmátne), ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání