Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Řidič se po nehodě nemohl dostat z hořícího auta, vytáhli ho taxikář se zákazníkem

Autor: haj - 
10. července 2016
11:04

U Hluku na Uherskohradišťsku havaroval v ranních hodinách řidič (27). Naboural totiž do stromu a jeho vůz začal po nárazu hořet. Muže šok a strach paralyzovaly natolik, že se nedokázal ani pohnout. Na místě by zemřel, ale naštěstí se našel někdo, kdo mu poskytl pomoc a zachránil mu tak život.

Řidič měl doslova štěstí v neštěstí. Nedokázal sice po nárazu sám hořící Škodu Felicii opustit, kolem však zrovna projíždělo vozidlo taxislužby. Šofér okamžitě zastavil a společně se zákazníkem nehleděli na vlastní bezpečí a zraněného muže z plamenů okamžitě vytáhli.

„Tímto činem zachránili lidský život, protože zanedlouho po vytažení řidiče z vozu bylo celé vozidlo v plamenech,“ uvedl ve zprávě o zásahu hasičů jejich mluvčí Roman Žemlička.

Hlášení o hořícím autě mezi obcemi Hluk a Dolní Němčí dostali podle něj požárníci krátce před čtvrtou hodinou ranní. K uhašení plamenů byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Uherské Hradiště. „V době příjezdu jednotky zdravotníci ošetřovali zraněného řidiče,“ dodal Žemlička.

Policejní mluvčí Milena Šabatová pak pro ČTK uvedla, že posléze byl muž převezen do nemocnice v Uherském Hradišti. Havárii na rovném úseku vozovky prý pravděpodobně způsobil mikrospánek. „Alkohol vliv na nehodu neměl,“ informovala Šabatová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání