Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chovatelka hlady utýrala několik psů: Kam se poděli ti, co přežili, a jak se teď mají?

Autor: dce - 
11. července 2016
13:47

O šokujícím případu jsme vás informovali před více než týdnem. Takzvaná chovatelka z Dačic hlady a žízní utýrala několik psů, které měla ve své péči. Jen málo chybělo k tomu, aby jich zemřelo mnohem víc. Díky rychlému zásahu se podařilo zachránit tři šestiměsíční štěňata plemene minibulteriér. Nyní se zotavují a brzy budou hledat nové páníčky.

„V podobném stavu ke mně v minulosti přišla zvířata z množíren,“ napsala k případu Andrea Černá, která štěňata přijala do dočasné péče hned v pátek 24. června. „Uprostřed noci se štěňaty v autě hledali pomoc, potřebovali je umístit do bezpečí. Tři vyzáblé, na zvuky citlivé, jinak mírně apatické pejsky jsem v noci přijala,“ uvedla Andrea.

Co se vlastně stalo? Díky náhodné návštěvě původního majitele jednoho ze psů, které žena chovala, byl zjištěn absolutně tragický stav jejích svěřenců. V zaneřáděných klecích ležely již mnoho dní tři mrtvoly - fena a dvě štěňata, opodál v jiné kleci byla tři extrémně vyhublá štěňata. Živá zvířata zachránci odvezli pryč - a bylo to jen tak tak...

„Pejskové měli hmatná žebra i páteř, jeden viditelné i kyčelní klouby a deformovaný ocásek. Všichni neuvěřitelně páchli čpavkem/močí, srst na tlapkách měli zbarvenou do žluta, drápky přerostlé/neobroušené. Stáří šesti měsíců neodpovídá silná vrstva zubního plaku a dva z nich mají nesestouplá varlata,“ popisuje Andrea.

„Štěňata pocházejí z opravdu šílených podmínek a měla štěstí, že byla objevena dřív, než je v tropických teplotách na slunci a bez vody setnula zubatá,“ dodává smutně. Štěňata byla podrobena veterinárnímu vyšetření a zatím je v dočasné péči vykrmují a léčí veškeré neduhy, které jim bývalá majitelka způsobila.

„Tři minibulteriéři jsou skutečně čistokrevní s průkazem původu, žádná kopie podobná plemeni, jakých je plný Bazoš. Představte si, že jsou to štěňata po předcích z vašeho chovu. Co s vámi ta představa dělá? Nechává vás klidnými? Bulíci se od chovatele měli dostat k dobrým lidem a místo toho jsou z nich teď jedni z mnoha psů bez domova. Nikdo je nekoupil a 'chovatelka', které dnes polovina národa vzkazuje 'Taky Tě zavřít do klece a nechat zdechnout', by je jako odpad nechala upéct ve vlastní šťávě. Naštěstí pro ně byli objeveni včas,“ doplnila Andrea. Podle ní už celou věc šetří policie.

Do doby, než se psychicky a fyzicky zotaví natolik, aby bylo možné je předat novým zodpovědným páníčkům, se o ně budou starat dámy ze sdružení Dočasky. Pomoci jim můžete na transparentní účet Dočasky.cz ve Fio bance, číslo účtu 2700453368/2010 s variabilním symbolem 333 nebo poznámka BULICI.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání