Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Blonďatá bestie Martina umučila šperkařku, před vraždou porodila mimino. Vražedkyně opět míří před soud

Autor: ČTK - 
2. července 2016
14:00

Pražský vrchní soud se bude v červenci zabývat odvoláním v případu Martiny M., která podle obžaloby zabila před dvěma lety svou známou, šperkařku. Městský soud v Praze jí za to v březnu nepravomocně uložil 17,5 roku vězení.

Třiatřicetiletá žena, která několik dní před vraždou porodila dítě, vinu odmítá. Připouští, že šperkařku navštívila, tvrdí však, že jí chtěla jen ukázat fotografie novorozence a dohodnout se na prodloužení řetízku.

Incident se odehrál v srpnu 2014. Podle obžaloby žena zlatnici při návštěvě udeřila do hlavy, pak jí vložila do úst dva roubíky, přes hlavu přetáhla igelitovou tašku a kolem krku omotala pánskou kravatu.

Poté prý ještě šperkařku pořezala na zápěstích. Soudní znalci uvedli, že žena umírala dlouhé minuty. Z bytu Moláčková podle spisu odnesla mobilní telefon, klíče zemřelé a šperky za téměř 17.000 korun.

Obhájce Martiny v březnu řekl, že proti obžalované neexistuje jediný přímý důkaz. Soudkyně Hana Hrnčířová však dospěla k závěru, že vzhledem k časovým souvislostem žena zemřela během návštěvy Moláčkové. „Žádná jiná osoba tam v tu chvíli nebyla,“ uvedla Hrnčířová v březnu.

Důležitou stopou byl podle soudkyně řetízek, který Martina údajně chtěla prodloužit. Byl totiž nalezen přetržený a zapadlý za sedačkou. Podle Hrnčířové je těžko představitelné, že by se tam dostal jinak než během zápasu.

Podle obžaloby zabíjela obviněná proto, aby si opatřila peníze na drogy. Žena přiznala, že v minulosti užívala pervitin a byla zadlužená kvůli hraní na automatech. Hrozí jí až 20 let za mřížemi nebo i výjimečný trest. Vrchní soud její odvolání projedná 20. července.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání