Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vychovatel dětského domova měl sex s chovankou (14): Dostal jen podmínku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
29. června 2016
15:35

Nijak ji to nepoznamenalo a sama to chtěla. To jsou podle soudu hlavní argumenty, aby v případu vychovatele (48) dětského domova v Měcholupech na Klatovsku udělil jen podmíněný trest. Muži přitom hrozilo až deset let.

Vychovatel soudu tvrdil, že měl k dívce blízký vztah a snažil se jí pomoci od závislosti na drogách. Jakýkoli sexuální poměr popíral, soud mu ale neuvěřil.

Podle znalců jsou totiž tvrzení chovanky věrohodná. K prvnímu styku mezi nimi došlo na marodce v listopadu 2013. „Začali jsme se líbat a pak se navzájem svlékli. Chtěli jsme to oba. Bylo to dobrovolné, já s tím souhlasila,“ vypověděla podle serveru Novinky.cz dívka a dodala, že vztah pak pokračoval dál. Vychovatel pro ni jezdil domů, kde byla na dovolence, a dával jí dokonce dárky.

Napsal jí také stovky SMS zpráv s erotickým a vulgárním podtextem. K těm se nakonec přiznal a uvedl, že v něm bouchly saze, když zjistil, že se dívka stýká s dealerem drog.

Soud ho nakonec za mříže neposlal a udělil mu čtyřletou podmínku. „Pohlavní styk s poškozenou nebyl ze strany obžalovaného vynucený, dívka měla o něj zájem. Nebyla jí tím způsobena žádná újma, nemá z toho žádné psychické potíže,“ vysvětlil soudce. Proti verdiktu se zatím žádná ze stran neodvolala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání