Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Učitelka děti sprchovala ledovou vodou a zalepovala jim pusu: Dostala mírný trest!

Učitelka děti ve školce sprchovala studenou sprchou a přelepovala jim pusy páskou: Dostala jen vyhazov. (ilustrační foto)
Učitelka děti ve školce sprchovala studenou sprchou a přelepovala jim pusy páskou: Dostala jen vyhazov. (ilustrační foto)  (Autor: MČ Praha 7)
Autor: dce - 
27. června 2016
10:04

Jako ve středověku se chovala ke svým svěřencům učitelka z mateřské školy ve Františkových Lázních. Nadávala jim a trestala je například studenou sprchou. Za to ji čekal vyhazov. Učitelka se kvůli němu dokonce soudila, ale neuspěla.

Vilma Fantová (49) nastoupila do mateřské školky ve Františkových Lázních v roce 2011, loni v březnu se ale začaly množit stížnosti od rodičů právě na její osobu. Učitelka měla děti oslovovat jmény jako parchante, demente nebo zmetku. Jenže to nebylo vše...

Proti dětem používala i fyzické tresty - bila je pravítkem po hlavě, tahala je za vlasy, sprchovala studenou vodou, a dokonce jim přelepovala pusy lepicí páskou. „Syn se bál chodit do školky. Říkal, že je tam zlá paní učitelka. Stačilo, aby učitelku viděl, a pokakal se,“ uvedla podle deníku Právo jedna z matek.

O šikaně ovšem věděly i další učitelky. Nic neřekly prý ze strachu - Fantová byla totiž kamarádka místní ředitelky. „Vždy jí nadržovala a bránila ji. O jejích problémech s dětmi se mluvilo na poradě, ale šéfová to zahrála pokaždé do autu. Všichni jsme tam byli neustále ve strachu, báli jsme se říci svůj názor, každý raději držel, jak se říká, hubu a krok,“ prohlásila jedna z učitelek.

„Na jedné pedagogické radě se s ředitelkou bavily o nějakých pezetkách. Nevěděla jsem, o co jde, a tak jsem se jich zeptala. Obě se smály a řekli mi, že to znamená parchanti za*raní,“ dodala pedagožka. 

Učitelka nakonec dostala vyhazov, proti tomu se ale ohradila. „I kdybych připustila nějaké neadekvátní jednání vůči dětem, nebylo takové, aby se mnou byl okamžitě rozvázán pracovní poměr,“ hájila se Fantová. Podle ní ji ředitelka dala výpověď pod nátlakem ředitele - slyšela prý, jak ji vyhrožuje, že pokud nevyhodí Fantovou, tak půjde ona.

„Takové jednání naplňuje důvod pro okamžité rozvázání pracovního poměru. Není přípustné, aby se pedagog dopouštěl při plnění pracovních povinností těchto excesů v důsledku nespokojenosti s chováním dětí a vytvářel tak atmosféru strachu. Naopak se od něho očekává speciálně citlivý přístup k dětem,“ řekla u soudu předsedkyně senátu Alena Kryslová.

novky ( 26. ledna 2017 21:54 )

Mě by zajímalo proč ta svědkyně a nebo maminka a nebo kdo to byl. Dává rozhovor pro novu v Jihlavě v noci u brněnského mostu. 12 kilometru od Jamného.To nebyla osoba asi z té vesnice. Spíš to vypadá na pomstu

valesovavera ( 27. června 2016 17:12 )

45 let jsem pracovala jako uč MŠ a neodvažovala na dítě sáhnout.

Samo ( 27. června 2016 14:35 )

Mluvíš o tříletých až pětiletých dětech nebo o osmácích a deváťácích? Tam bych pochopil tvoji reakci. Jinak jsi zralý na převýchovu ty a nejlépe v nějaké cvokárně.

reiner ( 27. června 2016 13:43 )

majojo - přesně tak. V šedesátých letech chodil syn do školky, kde učitelka běžně děti sprchovala ledovou vodou, nebo je nechávala za trest samotné ve třídě a s ostatními šla ven.Nebo to řešila tak, že sice provinilec ven mohl, ale musel sedět na lavičce a nesměl si hrát. Dětem se nijak vzláštˇ nevěnovala, zato často postávala s některou z matek a drbala.

ellenic ( 27. června 2016 13:25 )

jastana Ale díky, že jsi odhalila, co jsi zač. Nesnášenlivá a nepříjemná bába .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání