Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž z Brna léta znásilňoval dvě dívky: Jejich otec mu je půjčoval, oba skončili ve vězení

Muž z Brna léta znásilňoval dvě dívky: Jejich otec mu je půjčoval, oba skončili ve vězení.
Muž z Brna léta znásilňoval dvě dívky: Jejich otec mu je půjčoval, oba skončili ve vězení.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. června 2016
14:52

Za zneužívání dvou předškolaček uložil Krajský soud v Brně jednapadesátiletému muži trest 7,5 roku vězení. Otci dívek, který podle obžaloby o všem věděl, uložil šestiletý trest. Oběma hrozilo pět až 12 let. Otec se na místě odvolal, státní zástupkyně a odsouzený muž si ponechali lhůtu na odvolání.

Muž podle obžaloby děti sexuálně zneužíval v letech 2013 až 2015, nyní je dívkám pět a sedm let. Podle předsedkyně senátu Andrey Svobodové muž „využil nízkého věku obou dívek a jejich nízké duševní vyspělosti“. Podle soudu dívky přiměl k různým sexuálním praktikám, navíc je zneužil i k pořizování pornografie, natáčel si je na svůj mobilní telefon. Otec dětí je podle soudu do bytu muže pouštěl samotné i s vědomím, že s nimi muž sexuální praktiky dělá. Zneužívání se podle soudu dopustil formou pomoci, navíc ohrozil mravní vývoj dětí. Dívky trpí posttraumatickou stresovou poruchou a podle předsedkyně senátu si následky ponesou po celý život.

Muž se podle státní zástupkyně Zuzany Zámoravcové před dívkami obnažoval a dělal s nimi různé praktiky. Bydlel ve stejném domě ve městě na Brněnsku jako rodina dívek. Muž se ke zneužívání už dříve přiznal, tvrdil ale, že měl sexuální styk pouze se starší z dívek. Ta podle něj s dotyčnými praktikami souhlasila. Podle předsedkyně senátu Svobodové ale tak malé dítě nemá v takových věcech rozum.

Osmadvacetiletý otec dívek už dříve u soudu vypověděl, že muže při sexu s dětmi několikrát nachytal, policii to však nehlásil. Podle vypovídající svědkyně ale dívky do bytu muže i sám vodil. Jedna z dcer si navíc na chování muže otci několikrát stěžovala.

Podle státní zástupkyně jsou oba tresty přiměřené. „Odpovídají společenské škodlivosti trestného činu, který byl spáchán,“ uvedla. Pro případné odvolání si ponechala lhůtu, stejně jako potrestaný muž. Odvolat se mohou k olomouckému vrchnímu soudu do osmi dnů od doručení rozsudku.

oliiiii3 ( 29. června 2016 23:39 )

To nejsou zadny rodice, ale kurvy pedofilni, je to hrozny co se deje. Predhodit je ISIS.

maledivy2016 ( 23. června 2016 18:01 )

No jak jinak, zase poje banej moravskej ksindl! Co Moravak, to zkur vysyn!

Ruudazvostravy ( 23. června 2016 16:32 )

No to bil pjeknej dobitek.Von je naslynil a pak sy prej dodatečně šel eště na hajzl vitřýt štangly.Jo,to je holt daň za tu slavnou demogracyjy.Vláda fu*cká nárot a nárot se pak fu*cká mezy sebou.

Ruudazvostravy ( 23. června 2016 16:29 )

Tak,tak,mylostivá.čů*rák nepatří dětem na hraní,čů*rák totiš patřý jedině a jedině do kchundy.Mymochodem,co pan manžýlek?Eště mu to bunzýruje?

hejhej ( 23. června 2016 15:53 )

To nejsou muži, ale odporné zrůdy. Ti nemají právo žít a chodit mezi lidmi. Dětem dokáže ubližovat jenom bezcitné, hnusné hovado a to nemá právo na život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání