Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasiči při výjezdu k požáru přejeli desetiletého chlapečka: Skončil v kritickém stavu v nemocnici

Hasiči při výjezdu k požáru přejeli desetiletého chlapečka: Skončil v kritickém stavu v nemocnici
Hasiči při výjezdu k požáru přejeli desetiletého chlapečka: Skončil v kritickém stavu v nemocnici  (Autor: Mediafax)
Autor: dce - 
22. června 2016
14:41

Hasiči v sobotu vyjížděli k požáru na závodech dračích lodí na Havlíčkobrodsku. Jenže pod zadní kola se jim připletl teprve desetiletý hoch. V kritickém stavu skončil v nemocnici.

Jak k celé události přesně došlo, zatím není jisté. V sobotu se na krucemburském rybníku Řeka konaly závody dračích lodí. Hasiči byli přivoláni k požáru trávy, a když vyjížděli z areálu, pod zadní kolo jim spadl chlapec (10).

„Někdo říká, že kluk zakopl, jiní, že tam vběhl,“ uvedl podle serveru iDnes.cz starosta Krucemburku Otto Kohout. „Každopádně už potom následovala jen jeho záchrana. Kluka znehybnili, pak přijela záchranka, policie a přiletěl i vrtulník,“ dodal.

Chlapec byl v kritickém stavu převezen do brněnské nemocnice. Měl pohmožděniny, zlomeniny a utrpěl velkou ztrátu krve. Okamžitě putoval na operační sál a zotavuje se na klinice dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie, v současné době je mimo ohrožení života.

Celou věc už šetří policie. „Jediné, co k tomu můžu říct, je to, že se tím zabýváme. S ohledem na věk a rodinu chlapce však nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ informovala policejní mluvčí Monika Pátková.

Dechová zkouška provedená na místě u řidiče hasičů vyloučila podle starosty alkohol, přesto se městem nese fáma o řízení v opilosti. „Těsně před náhlým odjezdem vypil pouze dvě nealkoholická piva na ex,“ tvrdí mluvčí krucemburských dobrovolných hasičů Martin Kasal.

calumet ( 22. června 2016 21:05 )

náhodou super zábava...u nás na Dářku je to každý rok super akce

vrahrychtar ( 22. června 2016 19:57 )

Ve mdlobách tu matka leží, k ňadrám dítě přimknuté; matku vzkřísil ještě stěží, avšak dítě - zalknute ...........dekujeme czech hasycy🚒

kravanebeska ( 22. června 2016 19:56 )

Nene, kdybys to byl ty, tak by se prd stalo.

kravanebeska ( 22. června 2016 19:54 )

Demente! Jak muzes takhle hnusne psat? Doufam, ze deti nemas a mit nebudes, abys o nich taky nemluvil a nepsal jako o debilech! Skoda, ze se nehody nestavaji haj.zlikum, byl bys mezi prvnimi. Blici smajlik.

zdenekk-vegeta ( 22. června 2016 15:07 )

Jestli to bylo cigáně, tak prd stalo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání