Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrdina z Ústí nad Labem: Řidič trolejbusu zachránil život cestujícímu

Hrdina z Ústí nad Labem: Řidič trolejbusu zachránil život cestujícímu.
Hrdina z Ústí nad Labem: Řidič trolejbusu zachránil život cestujícímu.  (Autor: Shutterstock)
Autor: dce - 
21. června 2016
14:38

Když v trolejbusu v Ústí zkolaboval jeden z cestujících, řidič neváhal a zahájil první pomoc. S pomocí záchranářů na telefonu mu nakonec zachránil život.

K události došlo už brzy ráno koncem května v trolejbusu linky 51. Při výjezdu ze zastávky Opletalova si jeden z cestujících všiml, že muž sedící na druhé sedačce za řidičem vypadá, jako by zkolaboval.

Řidič trolejbusu Miroslav Sládeček nepodcenil situaci a šel cestujícího vizuálně zkontrolovat. Cestující byl v předklonu přes opěradlo a nejevil známky vědomí. Pan Sládeček ihned zavolal záchrannou službu. Postiženého nejprve usadil na sedadlo a následně společně ještě s ostatními cestujícími přesunuli muže do uličky. Na pokyn záchranáře uvolnili postiženému muži dýchací cesty,“ uvedl mluvčí dopravních podniků Luboš Heřman.

Když zjistil, že puls muže byl téměř nehmatný, zahájil masáž srdce, se kterou pokračoval až do příjezdu záchranářů. „Dával jsem mu masáž srdce, trvalo to asi čtvrt hodiny, než přijela záchranka, ty si ho pak převzali. Párkrát jim znova zkolaboval a museli ho oživovat pomocí přístroje, následně se jim to až na potřetí podařilo,“ uvedl Miroslav Sládeček.

Podle mluvčího pan Sládeček pomohl muže naložit do sanitky a i nadále se zajímal o jeho stav, zda má šanci na přežití. „Záchranář řidiči sdělil, že jen málokdo se v takové situaci zachová jako on. Řidiče následně pochválil a sdělil mu, že kdyby ho po celou dobu neoživoval, bylo by již pozdě.“

kravanebeska ( 21. června 2016 16:38 )

To je uzasne, uplne me mrazi, skvely chlap pan ridic!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání