Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista (†70). Uklouzl při sestupu z Chaty pod Rysmi

Český turista zemřel po pádu ve Vysokých Tatrách. Muž uklouzl při sestupu z Chaty pod Rysmi, záchranáři mu pomoci nedokázali, uvedla horská služba.
 (Autor: chatapodrysmi.com)
Autor: ČTK, sou - 
20. června 2016
23:16

Český turista dnes zemřel po pádu ve Vysokých Tatrách. Sedmdesátiletý muž uklouzl při sestupu z Chaty pod Rysmi, pomoci mu nedokázali ani přivolaní záchranáři, informovala horská služba.

K neštěstí došlo odpoledne v oblasti, kde turisti zdolávají horský terén pomocí řetězů. Muž po uklouznutí padal několik desítek metrů z turistické stezky směrem do údolí k Žabím plesům a poranil si hlavu. 

S resuscitací zraněného začali turisté, kteří se nacházeli na místě neštěstí a kteří také přivolali pomoc. Zranění muže byla podle záchranářů natolik vážná, že mu nedokázala pomoci ani lékařka, kterou ve vysokohorském terénu vysadil záchranářský vrtulník. 

Podobná tragédie se v Tatrách stala i v létě roku 2014. Dvaaosmdesátiletý český turista tehdy nepřežil asi 100 metrů dlouhý pád, a to rovněž při sestupu z Chaty pod Rysmi.

moiaza ( 21. června 2016 11:37 )

Modern, co je to "starý"? Někdo je starý v 50 létech a někdo je mladý v 70 létech. Jsem v důchodovém věku a stále zdolávám ty nějtěžší ferraty v Alpách. Mám kamaráda a ten nevyleze na žádný vrchol v Beskydech pěšky. Tak kdo je vlastně "starý"?

animka ( 21. června 2016 09:12 )

Myslím, že se pán nemrzí. Lepší než ležet roky v hospici.

odol ( 21. června 2016 05:42 )

Přišel,uviděl,zvítězil!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání